Zoekmachine Google heeft iets met 1 april-grappen (maar de lancering van Gmail was 20 jaar geleden geen grap)

Door de jaren heen heeft internetgigant Google met verschillende 1-aprilgrappen uitgepakt, maar de lancering van Gmail 20 jaar geleden was dat niet. De maildienst heeft inmiddels naar schatting 1,8 miljard actieve gebruikers. 

Meer krantenkoppen in België

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »