Staking van onbepaalde duur van start in Belgische gevangenissen

Maandagavond start om 22 uur een staking van onbepaalde duur in de Belgische gevangenissen. De drie grote vakbonden voor het gevangenispersoneel riepen op tot de staking nadat het overleg met minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) vorig week op niets was uitgedraaid. 

Meer krantenkoppen in België

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »