Rembert Torhout zegeviert in finale der kampioenen tegen Balti Kortrijk B

In Tombahal dat was omgetoverd tot een helse heksenketel haalde wonnen de mannen van Rembert Torhout de vierde en laatste finale van de avond tegen Balti Kortrijk B. De Torhoutenaren gunden hun tegenstanders geen enkele set en wonnen met 3-0.

De laatste finale van de avond bracht 2 kampioenen op het veld. Balti Kortrijk B, primus in promo 1 moest het opnemen tegen Rembert Torhout, kampioen in promo 2.

Rembert was totaal niet onder de indruk van de Kortrijkzanen en liepen uit tot 19-13 in de eerste set. Kortrijk keek ernaar en zag een sterk, lenig, snel en overpowerend Torhout langzaam weglopen tot 22-16. Een eenmansblok van Wyffels en een smash van Boris Vandaele gaven Rembert de eerste matchbal die onmiddellijk verzilverd werd. 1-0

Ook in set twee stond het snel 12-6 voor de underdogs uit Torhout. Kortrijk vocht zich terug in de match met een goede verdediging en kwam terug tot op 2 punten (15-13). Toen Louis Pirlet de 22-20 binnenknalde en Kortijk het zichzelf moeilijk maakte met een netfout was het alle hens aan dek. Toch konden ze een eerste setbal niet verhinderen maar Jona Rabaut ging de mist in. Toch was het voor Rembert die de volgende kans niet liet liggen. 2-O en nu mag Kortrijk zich echt zorgen gaan maken.

In de derde set die wel eens de beslissende zou kunnen zijn, ging Torhout verder op zijn elan. Na een klein kwartiertje stond het plots 12-4. Plots slopen er kleine foutjes in het spel van Rembert en Kortrijk kwam terug tot 15-15. Nu wordt er voor elk punt gevochten. Rembert behaalt als eerste de kaap van 20 punten en kan de overwinning al ruiken. Bij 23-20 staat de zaal op ontploffen. En toch sleept Kortrijk er nog een 23-24

en een setbal uit. Toch wordt het 25-25 en kan het nagelbijten beginnen. Het is uiteindelijk Louie Pirlet die de 27-25 tegen het canvas klopt en de underdog een 3-0 overwinning schenkt. (GD)

The post Rembert Torhout zegeviert in finale der kampioenen tegen Balti Kortrijk B is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters van 19 en 20 jaar te slim af, parket waarschuwt voor toename aantal meldingen: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van zogezegde bankmedewerkers die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel

Lees meer »

Van Aert, op krukken, trots op ‘unieke’ verlenging van contract: “In Vuelta laten zien dat ik nog hoog niveau kan halen”

Een unieke contractverlenging in de vorm van een overeenkomst ‘voor eeuwige duur’ zorgt dan toch nog voor een mooi einde van het seizoen voor Wout Van Aert. Op krukken maakte hij vandaag zijn opwachting als gezicht voor een campagne rond veilig fietsen. En Van Aert, die zondag op trein drie gestapt is, is hoopvol voor de toekomst. “In de Vuelta

Lees meer »

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »

Jonge bestuurder mist bocht en belandt met camionette tegen gevel van hoekwoning in Wervik

Op de hoek van de Geluwestraat en de Ommegangstraat in Wervik belandde vrijdagavond een camionette tijdens het nemen van een bocht tegen de gevel van een hoekwoning. De schade aan het huis bleef gelukkig beperkt. De jonge bestuurder uit Wervik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn passagier bleef ongedeerd.
The post Jonge bestuurder mist bocht en belandt met

Lees meer »

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Bakker Jan leeft zich uit met bolletjestaart voor toprenster Justine Ghekiere en marspeinen eendjes voor de Duck Race

Justine Ghekiere wordt komende maandag in De Leest in Izegem gehuldigd. Het sein voor ‘Bakker Jan’ om een ‘bolletjestaart’ te ontwikkelen als eerbetoon aan de renster die in de afgelopen Ronde van Frankrijk de bolletjestrui pakte nadat ze eerder ook al een rit had gewonnen. Maar het kan niet op voor ‘Bakker Jan’, die straks de fakkel doorgeeft aan zijn

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »