Marke trekt aan het langste eind in provinciale bekerfinale volleybal

De Tomabelhal op Schiervelde in Roeselare is traditioneel op tweede Paasdag de plaats waar de provinciale bekers volleybal worden betwist in vier verschillende wedstrijden. De heren nationaal mochten de spits afbijten met de leider in eerste nationale Marke-Webis die de leider uit tweede nationale, Balti Kortrijk partij gaf. Na een aangenaam kijkstuk trok Marke-Webis het laken naar zich toe.

Zowel voor Marke als voor Balti kon deze finale wel eens de aanzet zijn voor de dubbel. Beide teams staan er in de rangschikking uitstekend voor en zijn slechts één winstpartij verwijderd van de dubbel.

De eerste set werd een aangenaam stuk om te bekijken. Van enig klasse verschil was er weinig sprake. Het was zelfs Kortrijk dat de beste start nam (5-2). Maar langzaam aan kwam Marke opzetten zonder echter een groot verschil te maken. Het ging van 11-11 naar v20-20. Bij 23-23 kende de ref een discutabele bal toe aan Marke dat zo zijn eerste setbal versierde. Het was onmiddellijk de goeie. Thomas Vandenberghe klopte de 1-0 op het bord.

De kopjes gingen allesbehalve naar beneden bij Kortrijk. Na vijf minuten stond het plots 9-2 voor Balti. Van 15-10 ging het met enkele foutjes in de Markse verdediging naar 18-10, tijd voor in te grijpen, maar dat bracht geen soelaas. De verdediging van Balti stond pal. Een blok van Bormans en een ace van Lootens maakten er 20-10 van. Quetin Pompon verzilverde de vijfde setbal en bracht de stand terug gelijk.

Dubbeltje op kant

Set drie was een dubbeltje op zijn kant voor beide teams. Het was haasje over tot 14-14 en dan zette Kortrijk een tussensprintje tot 18-14. Maar Marke zette de scheve situatie recht. Een blok van Vermeersch bracht de stand terug in evenwicht en twee aanvallen later stond het 19-22. Eerste setbal van Van den Driessche was de juiste. Vandecaveye bracht Marke opnieuw op voorsprong.

De vierde set was een doorslagje van de vorige. Alles ging gelijk op tot 10-10 maar dan schakelde Marke een versnelling hoger en liep uit tot 10-16. De foutjes stapelen zich op aan Kortrijkse kant en groen-zwart zag zijn kans. Plots stond het 12-20 en zat Kortrijk in vieze papieren. Matchbal twee was de goeie en gaf Marke de beker.

Uitslag : 3-1

Setstanden : 25-23/16-25/25-21/25-16 (GD)

The post Marke trekt aan het langste eind in provinciale bekerfinale volleybal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »