JK Rowling na nieuwe uitspraken over trans personen: “Kijk er naar uit om gearresteerd te worden”

Schrijfster JK Rowling heeft zich op berichtendienst X (voorheen Twitter) opnieuw controversieel uitgelaten over trans personen. In een reeks berichten schrijft de Harry Potter-auteur dat ze bepaalde bekende trans vrouwen in haar ogen als mannen beschouwt. Daarnaast zegt ze dat ze er geen probleem mee heeft om gearresteerd te worden, als deze uitspraken strafbaar zouden zijn. 

Meer krantenkoppen in België

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Lummen

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Lummen gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Petra De Sutter spreekt zich nog niet uit over Groen-voorzitterschap

Ontslagnemend federaal vicepremier Petra De Sutter is op dit moment nog geen kandidaat-voorzitter bij Groen. In ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1 zei ze woensdag dat het nu eerst zaak is om te bekijken hoe het met de partij verder moet, alvorens te beslissen wie het best geplaatst is om dat nieuwe project in goede banen moet leiden.

Lees meer »

Bebloemers in de bloemetjes in Langemark-Poelkapelle

De laureaten van de bebloemingsactie werden gehuldigd. 86 inwoners van Langemark-Poelkapelle zetten hun beste beentje voor om hun voortuin op te fleuren, maar uiteindelijk waren het Gery, Gilbert, Monique, Rosa, Etienne en Luc die met de hoofdprijzen naar huis gingen.
The post Bebloemers in de bloemetjes in Langemark-Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik greep haar haren vast en heb haar in een greep op de grond gehouden”: Tanja Dexters opnieuw verwikkeld in vechtpartij

“Ja, ik heb haar in een greep op de grond gehouden.” Drie jaar nadat beelden van een vechtende Tanja Dexters (47) in Marbella viraal gingen, raakte de ex-Miss België afgelopen zomer opnieuw betrokken bij een vechtpartij, zo stelt Dag Allemaal. Tijdens de ‘24 uur van Zolder’ eind augustus werd Tanja inderdaad ‘belaagd’, bevestigt de ex-Miss ons exclusief. “Uit jaloezie. Ze

Lees meer »

De digitalisering van Justitie, een jaar na de aanslag op Zweedse voetbalsupporters: “Dossiers nu digitaal opgevolgd in plaats van met Excel of post-its”

Een jaar geleden stierven 2 Zweedse voetbalsupporters bij een aanslag in Brussel. De dader, de Tunesiër Abdessalem Lassoued, bleek ondanks een verzoek van Tunesië niet te zijn uitgeleverd omdat het dossier in een kast was blijven liggen. Intussen is het nieuwe digitale systeem Just One in werking, waarmee dossiers beter opgevolgd worden. "Het is echt een groot verschil, nu moeten

Lees meer »

RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft niet het einde te zijn”

Oppositiepartij RESPECT! slikt een meer dan bittere pil in Mesen : door de eclatante overwinning van MLM (86,3 %) wordt ze helemaal weggeveegd en verliest ze haar twee zetels in de gemeenteraad. “Veel erger dan we verwacht hadden”, zegt lijsttrekker Kristof Veramme. “We zijn aan een grondige bezinning toe.”
The post RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft

Lees meer »