Brandweer en Watergroep op Pasen ganse dag bezig met ondergronds waterlek: water loopt kelder Huis Proot binnen

De brandweer, arbeiders van De Watergroep en iemand van de gemeente waren op Paaszondag nagenoeg een ganse dag bezig met een ondergronds waterlek in het centrum van Koekelare. Door het lek liep er water binnen in de kelder van Huis Proot, een gerestaureerde dokterswoning waar tentoonstellingen en vergaderzalen zijn. Voor getroffen bewoners werd een aftakpunt voorzien.

Het waterlek ontstond vermoedelijk zondagochtend vroeg ter hoogte van de Noordomstraat in Koekelare. Daar is Huis Proot gevestigd, een gerestaureerde dokterswoning waar vooral tentoonstellingen worden gehouden en waar heel wat vergaderzalen zijn. Het is daar dat de gevolgen van het waterlek het eerst werden opgemerkt. In een vergaderruimte kwam er water binnen dat vanuit de kelder binnenstroomde. De brandweer werd opgebeld om te komen pompen en had daar een flinke klus aan. Tegelijkertijd kwamen nog meldingen binnen om te pompen elders in de gemeente waar water in een garage binnen liep. Kort daarna werd het ondergrondse waterlek ter hoogte van Huis Proot in de Noordomstraat ontdekt. Arbeiders van De Watergroep en iemand van de gemeente kwamen snel ter plaatse.

Tal van huizen zonder water

Uiteindelijk moest de weg in de Noordomstraat worden opengebroken om het lek te herstellen. “Bewoners in de Noordomstraat en Karel De Ghelderelaan zaten daardoor zonder water”, meldt de gemeente Koekelare. “Voor hen werd een aftakpunt voorzien ter hoogte van de Noordomstraat 13 aan Den Doedel.” Tijdens de storing werd aangeraden om geen water te gebruiken. Uiteindelijk waren de arbeiders nagenoeg een ganse dag in de weer om het euvel te verhelpen. Rond 17 uur was alles opgelost. (JH)

The post Brandweer en Watergroep op Pasen ganse dag bezig met ondergronds waterlek: water loopt kelder Huis Proot binnen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »