AK-partij van Turkse president Erdogan grote verliezer bij lokale verkiezingen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Uitrol begonnen van nieuw RSV-medicijn voor baby’s

Vanaf deze week vallen de eerste brieven in de bus met een uitnodiging voor een nieuw RSV-medicijn. Een besmetting met RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij baby’s. Ouders kunnen hun baby voortaan laten inenten en het medicijn wordt ook terugbetaald.

Lees meer »

Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding

Maandag was het exact 80 jaar geleden dat Blankenberge bevrijd werd door de Canadese troepen en er een einde kwam aan vier jaar Duitse bezetting. Naar aanleiding hiervan plaatste vredesactivist Piet Wittevrongel een kunstwerk in de Sint-Rochuskerk.
The post Piet Wittevrongel herdenkt 80 jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Wever (N-VA) hekelt “huftergedrag” na joyride ziekenwagen, D’Haese (PVDA) fors: “Hij kiest weer voor polarisatie”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. “Het zijn vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”, verklaarde de burgemeester op Radio 1. PVDA-lijstrekker Jos D’Haese is niet te spreken over de uithaal. “De Wever kiest weer voor polarisatie in plaats van voor oplossingen.”

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (2): “Wie de taal leert, is meer dan welkom”

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week migratie en samenleving: hoe laat je zo’n 10.000 nieuwkomers vlot samenleven met ruim 55.000 geboren Roeselarenaars?
The post Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (2): “Wie

Lees meer »

Jacques Vermeire en Axel Daeseleire gespot op rommelmarkt in Kruiseke voor opnames voor nieuw seizoen Eenmaal Andermaal

Het was zondagvoormiddag op de koppen lopen tijdens de rommel- en antiekmarkt in Kruiseke. dat had onder andere te maken met de komst van de makers van het VTM-programma Eenmaal Andermaal met Jacques Vermeire en Axel Daeseleire.
The post Jacques Vermeire en Axel Daeseleire gespot op rommelmarkt in Kruiseke voor opnames voor nieuw seizoen Eenmaal Andermaal appeared first on

Lees meer »

Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën”

Huidige oppositiepartij Focus8720 is klaar met zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Aniek Van de Velde heeft een enthousiaste ploeg van negentien kandidaten die naar de stembusslag van 13 oktober trekken.
The post Focus8720 heeft volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem klaar: “Frisse mensen, met frisse ideeën” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland

Op de wegen van het eiland Rügen, in het uiterste noorden van Duitsland, werd een opvallend voertuig gespot: een voormalige spelersbus van voetbalclub KSV Diksmuide, nu uitgerust met Duitse nummerplaten uit Landkreis Diepholz in Nedersaksen. De bus is nog steeds voorzien van de originele belettering en reclame.
The post Voormalige spelersbus KSV Diksmuide duikt op in… Noord-Duitsland appeared first

Lees meer »