Kurt Deseintebein neemt afscheid van NSVD Handzame (3A): “Vijf jaar niet op vakantie geweest”

Bij derdeprovincialer NSVD Handzame is trainer Kurt Deseintebein (57) aan z’n laatste weken bezig. Na vijf jaar neemt hij afscheid. Om een sabbatjaar in te lassen en eens op vakantie te gaan. Gunther Gesquière, ex-speler van Handzame en tot de winterstop trainer bij KVC Ichtegem, volgt hem op.

Met SK Staden voert NSVD Handzame, vier speeldagen voor het einde, de derde periode aan. Beide ploegen sprokkelden 16 op 18. “In ons eerste jaar opnieuw in derde was behoud het enige doel”, benadrukt de trainer. “Dat is grandioos gelukt. Nu hebben we zelfs uitzicht op de eindronde voor promotie naar tweede provinciale. Het is geen must. Maar we zijn goed bezig, scoren vrij gemakkelijk en pakken weinig tegendoelpunten. Wie weet?” Thuis tegen Dikkebus, naar Merkem, thuis Ploegsteert en op de slotdag naar leider Beselare. Zo ziet de kalender van Handzame eruit. Van de laatste speeldag maken spelers en entourage sowieso een feestelijke dag. “In de voormiddag stappen we op de bus en gaan we in Damme de wedstrijd van onze beloften volgen”, vertelt Deseintebein. “Daarna rijden we naar Beselare voor onze laatste wedstrijd. Ik vermoed dat de thuisploeg tegen die tijd kampioen zal zijn. We maken er een feestelijke daguitstap van.”

Tenzij er nog een eindronde volgt, wordt dat de laatste wedstrijd van Kurt Deseintebein. Ook hulptrainer Stijn Jaques haakt eind dit seizoen af. “In het najaar wordt hij papa”, verduidelijkt Deseintebein. “Tijd voor andere dingen dus. Aan de basis van mijn afscheid van Handzame liggen andere zaken. De twee voorbije seizoenen zorgden voor stress. Vorig jaar werden we op de laatste speeldag kampioen in vierde A. Nu was behoud het grote doel.”

Geen definitief afscheid

Vijf jaar geleden nam Deseintebein het trainersroer over. “Toen de club vijfde stond”, herinnert hij zich. “We werden vice-kampioen en stegen als beste tweede naar derde. Dan kwam het coronaseizoen waarin we slechts vier matchen speelden. Op basis van videocalls trokken we enkele spelers aan. Dat was fout. We redden het niet, al kwamen we maar één punt te kort. Daarna volgde de titel, nu het behoud. Ik ben vijf jaar niet op vakantie geweest. Het is tijd voor een sabbatjaar. Definitief afscheid van het voetbal is dit niet.” (HF)

The post Kurt Deseintebein neemt afscheid van NSVD Handzame (3A): “Vijf jaar niet op vakantie geweest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse politie rolt sterk bewapende sekte op

De Spaanse politie heeft een sterk bewapende sekte opgerold. Drie mensen werden opgepakt. Naar acht anderen werd een onderzoek geopend wegens georganiseerde misdaad, bedrog, bedreiging met geweld en slagen en verwondingen. Dat heeft de Guardia Civil meegedeeld.

Lees meer »

“Hij droomde ervan de nieuwe Dutroux te worden”: leerlingenbegeleider verkracht meisje uit familie en bewaart honderdduizenden naaktfoto’s van kinderen op computer

Een inwoner van Jemeppe-sur-Meuse is veroordeeld tot twaalf jaar cel omdat hij in familiale kring meermaals een meisje verkracht heeft. De verwerpelijke feiten vonden plaats toen het slachtoffer tussen 3 en 11 jaar oud was. Jérémie G. (44) had ook honderdduizenden naaktbeelden verzameld van minderjarige kinderen. Uit zijn schrijfsels bleek dat hij ervan droomde de nieuwe Marc Dutroux te worden.

Lees meer »

Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht

In Diksmuide vond op zondag 29 september op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell Diksmuide de keizerschieting plaats van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE – ‘Deuredoen’ is de boodschap na verkiezingen: “Opvallend hoe snel er knopen werden doorgehakt en sjerpen uitgedeeld”

De kiezer heeft gesproken, de kaarten zijn geschud. In Antwerpen zou de burgemeester zeggen: alea iacta est. In West-Vlaanderen spreken ze na verkiezingen geen Latijn, maar de boodschap was ook hier duidelijk: deuredoen.
The post OPINIE – ‘Deuredoen’ is de boodschap na verkiezingen: “Opvallend hoe snel er knopen werden doorgehakt en sjerpen uitgedeeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stoelendans bij Open VLD in Dilsen-Stokkem: Sofie Vandeweerd krijgt meeste voorkeurstemmen en kan sjerp ruiken

Verkiezingsdag heeft voor een verschuiving gezorgd in Dilsen-Stokkem, maar dan enkel binnen de lokale afdeling van Open VLD. Niet Lydia Peeters, maar Sofie Vandeweerd ligt in koppositie voor de sjerp, omdat ze het meeste voorkeurstemmen heeft gekregen. Volgens de nieuwe kieswetten komt zij nu als eerste in aanmerking, omdat Open VLD wel veruit de grootste fractie blijft.

Lees meer »

De Joker viert kaartkampioenen in zaal Marlo

In zaal Marlo in Leke werden de kaartkampioenen van kaartersclub De Joker gevierd. Bij de heren was Aurel Vandaele kampioen. Op de tweede plaats stond Walter Broucke en op de derde plaats Michel Deprez. Bij de dames werd Maria Verstraete kampioen. Lieve Vanhoutte werd tweede en op de derde plaats stond Ivonne Vandamme. Er wordt
The post De Joker

Lees meer »

HERBEKIJK. Hoogstraten smeert tienkoppige koploper Sporting Hasselt eerste nederlaag aan en komt mee aan de leiding

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. Zaterdag was dat de clash tussen Hoogstraten en Sporting Hasselt. De Limburgers verloren met z’n tienen op het veld van Hoogstraten, dat door de zege mee aan de leiding komt. Herbekijk

Lees meer »

Japanse anti-kernwapenorganisatie wint Nobelprijs voor de Vrede

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Japanse organisatie Nihon Hidankyo, een groepering van slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze krijgen de prijs voor hun strijd om kernwapens uit de wereld te krijgen en omdat ze in die strijd aantonen dat kernwapens nooit meer gebruikt mogen worden. Dat heeft het Noorse Nobelcomité vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Zo stemde Ardooie: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Ardooie trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ardooie.
The post Zo stemde Ardooie: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wees gerust, ik zal dezelfde Louis blijven”: Louis Vanderbeken (CD&V) volgt Claude Croes op als burgemeester

“Het is zo overweldigend. Het is nog niet helemaal binnengedrongen. Ik had dit geenszins verwacht”, stelt Louis Vanderbeken. Hij behaalde zondag 64 stemmen meer dan huidig burgemeester Claude Croes en wordt hierdoor de nieuwe burgervader van de gemeente. “Ik ga keihard mijn best doen en ga dezelfde Louis blijven.”
The post “Wees gerust, ik zal dezelfde Louis blijven”: Louis

Lees meer »