De vraag die een bom legt onder de regering van Netanyahu: moeten ultraorthodoxe joden hun dienstplicht doen?

Moeten ultraorthodoxe joden hun dienstplicht doen of niet: die vraag moest de regering van Benjamin Netanyahu tegen 1 april kunnen beantwoorden. Maar door interne verdeeldheid is er geen akkoord bereikt. Een uitspraak over de kwestie van het Israëlische Hooggerechtshof legt nu een bom onder de regering.

 

Meer krantenkoppen in België

Criminele organisatie met banden in Marseille opgerold die Brusselse drugswereld probeerde te veroveren: twaalf verdachten opgepakt

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK (18u). “Van links! Naar rechts!”: dolenthousiaste Oranje-fans zetten ook Berlijn op stelten

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Vanaf vandaag wordt Brussels Airlines-vlucht tot 36 euro duurder. En prijs gaat nog stijgen, zegt luchtvaartexpert

De vergroening van tickets maakt vliegen duurder. Brussels Airlines heft een toeslag van 1 tot 5 euro per vlucht binnen Europa en tot 36 euro op een langeafstandsvlucht. Reden: kerosine wordt omwille van klimaatregels duurder. De verhogingen gelden voor reizen vanaf 1 januari 2025. En dat is niet de laatste prijsverhoging, waarschuwt luchtvaartexpert Luk De Wilde bij HLN.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie”

Er is weer leven in de voormalige brouwerij Vanden Bussche. Het openingsweekend van zomerbar Bardos zit erop. Zomeren deed het er nog niet, maar aan gezelligheid ontbreekt het alvast niet. En ook de buren zijn tevreden, want er is geen overlast.
The post Geslaagd openingsweekend van zomerbar Bardos in Ardooie: “Gezelligheid en wat nostalgie” appeared first on KW.be.

Lees meer »