“Nestor is een prachtig beest”: leeuwenspotters drummen voor nieuwe koning Bellewaerde

Tal van leeuwenspotters keken hun ogen uit op de openingsdag van Bellewaerde. Allen wilden ze een glimp opvangen van Nestor, de nieuwe leeuwenkoning van het park. “Het familiedrama? Dat was schrikken, het blijven beesten hé.”

Nestor! Nestooor! Bryna Carton riep zaterdag meermaals richting de nieuwe leeuwenkoning van Bellewaerde. Tevergeefs, hij vertikte het om dichter te komen. Op de openingsdag van het park trokken heel wat bezoekers naar het leeuwenverblijf. “Bellewaerde kan niet zonder leeuwen en ik ben een grote kattenfan, daarom ben ik nu hier”, vertelt Bryna Carton (42).

“Nestor is een prachtig beest, hé. Hij is veel actiever dan Aru, het mannetje dat ziek werd en vorig jaar overleed. Ook de twee vrouwelijke leeuwen stierven vorig jaar. Ik ben blij dat het park weer leeuwen heeft. Koning Leeuw is tenslotte hun parkmascotte en logo.”

Familiedrama

Bryna komt van Menen, samen met haar dochter en metekindje. Op de trappen bij het leeuwenverblijf proberen ze Nestor wat dichterbij te lokken. “Het is de eerste keer dat we naar Bellewaerde komen op de openingsdag”, zegt Bryna.

“?Uiteraard hoorden we een paar weken geleden over het familiedrama. Het was even schrikken, maar het blijven beesten en dat gebeurt ook in de vrije natuur. Spijtig wel. Blijkbaar was de tijd nog niet rijp genoeg om ze samen te laten. Het is mooi dat Bellewaerde blijft proberen om Nestor te verenigen met Numa, de zus van de overleden Maya. Ze moeten wel hun tijd nemen.”

Grootste geduld

Op de hoogste trede bij het leeuwenverblijf staat Marc Maris (56) uit Moeskroen. Dankzij een lens van bijna een halve meter lang hoeft hij de leeuw niet dichterbij te roepen. Met het grootste geduld maakt hij gedetailleerde foto’s van het dier. “Het is een hobby, een echte passie”, vertelt hij. “Nestor is super. Ik ben gelukkig dat Bellewaerde weer leeuwen heeft.”

“Nestor heeft zijn fans”, ziet parkdirecteur Stefaan Lemey. “Hij doet het zeer goed en de mensen willen weten hoe het met hen gaat. Velen willen mee met de safaritrein die rijdt doorheen het leeuwenverblijf om hem van dichtbij te zien.”

Vertraagde wereldprimeur

Op de openingsdag wou Bellewaerde ook uitpakken met hun “wereldprimeur”. “Helaas zijn onze nieuwe waterattractie Amazonia en de minisplash Rio Do Cacao nog niet operationeel”, zegt Lemey.

“Essentiële onderdelen waren laattijdig geleverd, waardoor de testfases nog niet volledig zijn afgerond. Het Bellewaerdeteam en de attractieconstructeurs doen er alles aan om beide attracties zo snel mogelijk te openen. Nog een tweetal weken geduld.”

Grootste investering

In de nieuwe parkzone Mundo Amazonia waren de nieuwe kiddiecoaster Brazilian Buggies en de vernieuwde River Splash Rio Do Café wel al operationeel. Ook het nieuw horecapunt Tropical Takeaway en souvenirshop Samba Souvenirs zijn open.

“Bezoekers zijn enthousiast over onze nieuwe parkzone, toch een investering van 21 miljoen euro en tot op heden de grootste investering ooit in het park”, aldus Lemey. “De openingsdag verloopt goed. We hebben een mooie opkomst, gelukkig begon het op te klaren doorheen de dag.”

Het park heeft voortaan tien rookzones. “Deze vind je tijdens je bezoek terug op het parkplan. We streven naar een gezonde en aangename omgeving voor al onze bezoekers. Samen bouwen we aan een gezondere toekomst.” (TP)

The post “Nestor is een prachtig beest”: leeuwenspotters drummen voor nieuwe koning Bellewaerde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »