Koninklijke WTC Velosport Oedelem is 55 jaar jong

Afgelopen zondag bliezen de leden van Koninklijke WTC Velosport Oedelem verzamelen voor een rit om het 55-jarig bestaan van hun club te vieren. Ter ere van die verjaardag richtten de bestuursleden een speciale rit in met stops nabij verschillende sponsoren en een receptie in Repo Velo.

Met 35 actieve leden waarvan 13 dames en 22 heren is Velosport Oedelem de oudste club van de gemeente. De vereniging zag het levenslicht in 1969. “Toen reden zelfs nog een aantal leden met een gewone fiets”, lacht Rudi Vervynckt. De man is ondertussen al vijftien jaar voorzitter van de club. “Elk jaar schieten we ons seizoen op gang met een rit in maart. Onze laatste rit in oktober is een tijdrit. Tijdens het seizoen rijden we ook eens een rit van 105 kilometer lang. Elke twee jaar slaan we de handen in elkaar met wielerclub Forza 8330. Dan richten we de Briek Schotte-rit in, telkens een heel leuke rit waar velen enthousiast aan deelnemen.”

Groepsfoto en film

Vorige week zondag vierde de club dus haar 55ste verjaardag. “We startten de dag met een ontbijt in ons lokaal aan café Mitra op de Markt in Oedelem. We hebben dit jaar ook een nieuwe tenue. Daarmee namen we een groepsfoto voor de deuren van onze trouwe hoofdsponsor meubelen De Graeve. In Repo Velo van lid Dirk Landuyt hielden we halt voor een receptie. Een van onze leden had een film gemaakt met beeldmateriaal dat terugging tot het ontstaan van onze club, dat zorgde voor enige hilariteit”, lacht de voorzitter.

Vlag van de club

Bij de start van de rit viel ook de vlag van de club op. “Die hebben we zelf laten maken met een eigen logo, gemaakt door bestuurder Tamara Landuyt. We danken daarmee onze trouwe sponsoren. Naast De Graeve krijgen we ook ondersteuning van Hair Fashion Luc, Studio Smaak, Auto’s Dewulf en Cafe Mitra. Die loyaliteit zorgt jaar na jaar voor de nodige ondersteuning voor onze jonge en oudere leden. Zo rijdt er bijvoorbeeld een duo mee dat samen maar liefst 160 jaar jong is. We zijn een club voor jong en oud, dat is duidelijk”, besluit Vervynckt. (AVH)

The post Koninklijke WTC Velosport Oedelem is 55 jaar jong is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 130 verdachten opgepakt bij maandenlange politieoperatie rondom Hallepoort in Brussel

De afgelopen drie maanden zijn er meer dan 130 mensen opgepakt bij verschillende politieacties in de omgeving van de Hallepoort. De politie nam onder andere een oorlogswapen, 2,7 kilogram drugs en meer dan 93.000 euro cash geld in beslag. “De samenwerking tussen onze gemeentes en politiezones in de strijd tegen criminaliteit en drugshandel werpt haar vruchten af”, reageert burgemeester Philippe

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.
The post Vooruit stelt als eerste lokale partij in Zwevegem volledige lijst voor: “Bloed,

Lees meer »