Jongeman (21) die Milan Meert (15) uit Oostkamp doodstak blijft twee maanden langer in de cel

Jordy D. (21) blijft twee maanden langer in de gevangenis na de moord op Milan Meert (15). Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. De tiener werd ondertussen tweeënhalf jaar geleden op een verjaardagsfeestje in Oostkamp doodgestoken.

Jordy D. verblijft al tweeënhalf jaar in de Brugse gevangenis na de moord op de 15-jarige Milan Meert. Een confrontatie tussen het duo op een verjaardagsfeest liep compleet uit de hand. Milan en een kompaan doken op 24 september 2021 onaangekondigd en vooral ongewild op tijdens het verjaardagsfeest van Jordy. Het tweetal zakte af in de hoop zo een openstaande drugsschuld eindelijk te vereffenen.

Beschoten

De jongens bedreigden én beschoten Jordy D. met een stroomstootwapen. De twintiger nam een bajonet als tegenreactie, maar dat liep verkeerd af. Milan Meert werd neergestoken en overleed ter plaatse. Jordy D. en twee andere verdachten werden opgepakt en vlogen in de cel. Ondertussen verblijft enkel nog Jordy D. nog in de gevangenis, al worden zijn twee kompanen wel nog verdacht van mededaderschap.

Brugse raadkamer

Jordy D. probeert al enkele maanden vrij te komen onder elektronisch toezicht, maar zonder succes. De Brugse raadkamer besliste vrijdagochtend opnieuw om de aanhouding van de twintiger met twee maanden te verlengen.

Het onderzoek zit al een tijdje in de eindfase, maar zonder veel schot in de zaak. Komt er ooit een assisenproces? En als er een assisenproces komt, voor hoeveel beschuldigden dan exact? Verschijnt Jordy D. alleen of zullen zijn twee kompanen, die ook op de wedersamenstelling aanwezig waren, ook moeten verschijnen? Daar blijft het voorlopig het gissen naar.

The post Jongeman (21) die Milan Meert (15) uit Oostkamp doodstak blijft twee maanden langer in de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »