INTERVIEW. Zuhal Demir na de dip: “Horen dat ze je overleden moeder gaan opgraven en verkrachten, dat hakt erin”

Zuhal Demir (N-VA) bedankte deze week voor een gesprek in ‘De Afspraak’ over de Koerdisch-Turkse rellen in ons land. Want de overdosis verwijten en vooral doodsbedreigingen die ze over zich heen had gekregen, waren haar te veel geworden. In dit exclusieve interview vertelt ze wat de voorbije dagen met haar hebben gedaan. Soms vecht ze tegen de tranen, maar ze klinkt tegelijk strijdvaardig: “Ik was bang van het Vlaams Blok. Maar nu niet meer.” 

Meer krantenkoppen in België

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luitenant Luc Dorme, de laatste van vijf brandweerman broers, gaat na 49 jaar op pensioen bij de brandweer

Na een loopbaan van maar liefst 49 (!) jaar neemt luitenant Luc Dorme uit de Emiel Huysstraat in Geluwe eind juli afscheid van het vrijwillig brandweerkorps. De postoverste werd zondagmorgen verrast door zijn collega’s. Met loeiende sirenes rukten ze om luitenant Luc op te pikken voor een niet-alledaagse oefening. Met dank aan de kinderen en kleinkinderen die slachtoffer speelden tijdens

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt Opgroeien vandaag.

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »