Groene Duivels Ingooigem willen ook kunstgras

Op de jongste gemeenteraad werd een brief van sportvereniging Groene Duivels (GD) Ingooigem vzw voorgelezen door de bevoegde schepen met de vraag om een kunstgrasveld te voorzien. Vermits dit financieel en praktisch niet haalbaar is om dit binnen deze bestuursperiode nog te realiseren, werd met deze publieke kennisgeving van dit schrijven, het engagement gevraagd van het volgende gemeentebestuur tot het aanleggen van een kunstgrasveld op de sportterreinen Bosuil, gelegen aan de Klijtberg.

Zware uitgave

“De aanleg van een kunstgrasveld betreft een substantiële uitgave van ongeveer 400.000 à 500.000 euro die niet voorzien is in het huidige meerjarenplan”, aldus schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (Inzet).

“Het is niet aan het huidige bestuur om het beleid van de nieuwe, toekomstige raad evenals de ontwikkeling van de toekomstige financiële situatie te bepalen.” Het bestuur van de GD kwam enige tijd geleden z’n vraag ook mondeling verduidelijken voor het college van burgemeester en schepenen. “Wij konden begrip opbrengen voor het feit dat dergelijke uitgave nu niet meer kon worden opgenomen in het meerjarenplan, maar vroegen wel om onze vraag over te maken aan de gemeenteraad zodat deze voldoende gekend zou zijn bij de zittende raadsleden in functie van de volgende legislatuur.

“Wij willen zeker benadrukken dat we het positief vinden dat er in Anzegem een doorstart kwam zodat alle jeugdspelers opnieuw konden voetballen en dat Jong Anzegem kan beschikken over een moderne accommodatie met bijhorende kunstgrasveld en dat voor een symbolische vergoeding”, schrijft het bestuur van de GD. “Enkele jaren geleden kregen we ook het voorstel om een kunstgrasveld te laten aanleggen, mits een hoge maandelijkse bijdrage voor vele jaren lang.”

“Het was al snel duidelijk dat dergelijk afbetalingsplan niet leefbaar zou zijn. Evenwel wordt het steeds duidelijker dat het ontbreken van een kunstgrasveld een handicap wordt. We zien we ons dan ook genoodzaakt om dezelfde accommodatievoorwaarden na te streven op de Bosuil als deze op het sportcomplex De drie Kaven”, besluit het bestuur van GD.

The post Groene Duivels Ingooigem willen ook kunstgras is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »