Feestmenu tijdens MMI-opendeurdag: “Met culinaire topgerechten”

Het MMI gooit op zondag 21 april zijn deuren open voor het grote publiek. Dan kunnen de talrijke aanwezigen niet alleen kennismaken met de verschillende studierichtingen, maar kan er ook serieus getafeld worden. De verschillende koksrichtingen zetten die dag hun beste beentje voor.

“We nodigen iedereen die dat wil op 21 april uit voor een feestmenu, bereid en gepresenteerd door onze chefs van nu en onze chefs van morgen”, vertelt directeur Francine François.

“Onder de naam Chefs@MMI schotelen ze de gasten vanaf 11.30 uur een aantal culinaire topgerechten voor. Beginnen doen we met een steak tartare met guacomole, mooi verpakt in rammenas en radijs. Gezien het aspergeseizoen onlangs van start ging, mogen we zeker ook deze groenten niet vergeten op het bord. De groene en witte asperges worden in een tweede voorgerechtje vergezeld van een stukje krokante zalm met blanke botersaus. Het hoofdgerecht is een gerookt varkenshaasje met jonge wortel, tomaatje in de oven en kroketjes. Natuurlijk vergeten we ook de kinderen jonger dan 12 jaar niet. Aan hen serveren we tomatensoep met balletjes en een overheerlijke MMI-burger met frietjes.”

Huzarenstukje

“De prijs voor dit overheerlijke menu bedraagt slechts 25 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 10 euro. Inschrijven kan via onze website en je betaalt vooraf via overschrijving op rekeningnummerBE53 7360 6325 2653met de mededeling lunch, naam en aantal volwassenen en kinderen”, zegt Francine.

“Aangezien we elk jaar een paar honderd fijnproevers mogen verwelkomen, kunnen we dit culinaire huzarenstukje alleen maar realiseren met de hulp van onze leerkrachten-koks en de leerlingen van onze richtingen restaurant en keuken, grootkeuken en catering en het zevende specialisatiejaar gemeenschapsrestauratie. Vanaf 1 september gaan we in de tweede graad trouwens van start met de nieuwe richting horeca. Deze studierichting is voor wie een passie heeft voor horeca en hotel, en voor wie ervan droomt om ooit een eigen zaak te beginnen of door te stromen naar een managementfunctie in het hotelwezen”, besluit de directeur. (Jeffrey Dael)

Inschrijven voor het feestmaal kan via www.mmikortemark.be.

The post Feestmenu tijdens MMI-opendeurdag: “Met culinaire topgerechten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat

Voor de tweede keer organiseerde een comité een buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat, een zijstraat van de Albrecht Rodenbachstraat. Er waren 35 bewoners ingeschreven. Het buurtfeest begon met een aperitief, gevolgd door hamburgers op de barbecue. Een delegatie van het gemeentestuur kwam langs met de vlag van Goede Buur(t)straat. Het comité bestaat uit Manolito
The post Tweede buurtfeest

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Kiss en Ride-zone aan het KSA-lokaal

Op het Rumbeekse Kerkplein is er voortaan elke zaterdag van 13 tot 14 uur een ‘Kiss en Ride-zone’ in de buurt van het KSA-lokaal. De kersverse voorzitter van de KSA ouderraad, Dimitri Degryse, heeft samen met zijn ploeg de vraag voor een dergelijke zone aan het stadsbestuur voorgelegd. “We hebben vlot de goedkeuring gekregen en
The post Kiss en

Lees meer »

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Rechter: X maakte in Brazilië boetegeld naar verkeerde rekening over, blokkade blijft van kracht

De advocaten die de openstaande boete van berichtendienst X (voorheen Twitter) in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds

Lees meer »