Dries Bordeaux en Thomas Vansteelandt debuteren in VAS

Zo’n vijftien jaar terug werd onder impuls van Patrick Lievens in Ledegem het Fast4fun-team opgericht. Twee mensen van het serviceteam, Dries Bordeaux en Thomas Vansteelandt, besloten vorig jaar hun debuut te maken in de rallysport. Dit jaar rijden ze het VAS-kampioenschap.

“Ik ben al 31 jaar, maar de rallymicrobe zat er al van jongs af in”, zegt Dries Bordeaux. “Ik ging altijd mee met mijn pa kijken naar de rally en al snel was ik actief in de karting. De Short rally van Moorslede passeerde aan mijn deur, zodat ik al snel in de rallysport verzeilde als serviceman.”

“Ik had me altijd voorgenomen om op mijn dertigste als deelnemer aan de start te staan – het klassieke huisje, tuintje, kindje kreeg voorrang. En vorig jaar was het dan eindelijk zo ver. Ik kocht een Opel Corsa en debuteerde in de Short rally van Moorslede. Daarna volgden de Rally van Wervik en de TBR Short rally. We haalden telkens de finish, maar ik was niet echt tevreden met onze resultaten – respectievelijk zevende, vierde en zesde in onze klasse. Onze Corsa was te traag. Met een Citroën Saxo reden we de Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk: we werden telkens derde in de Divisie 1&2 klasse C.”

“Dit jaar wagen we ons aan het VAS-kampioenschap. Met zes rally’s in eigen streek, en een uitstap naar de Rally van Zuid-Limburg, kunnen we hoog scoren. Luc Diet uit Jabbeke, die al verschillende VAS-titels behaalde, wordt natuurlijk de referentie. We zijn zeer blij dat we dit jaar een mooi programma kunnen rijden en zijn heel gemotiveerd om onze sponsors waar voor hun geld te geven”, aldus de technieker uit Dadizele.

Alles samen doen

Copiloot Thomas Vansteelandt (30) uit Roeselare-Beveren: “Ik was als kind bevriend met de broers Lievens, zodat het bijna vanzelfsprekend was dat ik al snel deel uitmaakte van hun serviceteam. Toen Dries zei dat hij wou rallyrijden, heb ik meteen toegezegd om zijn copiloot te zijn. We doen alles samen met een groep vrienden: het onderhoud van de wagen, sponsors zoeken, evenementen organiseren”, zegt de technieker-verkoper. (FM)

The post Dries Bordeaux en Thomas Vansteelandt debuteren in VAS is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoeveel kost terug naar school écht? Deze gezinnen maken de rekening: “Vóór 1 september heb ik al 486 euro uitgegeven, aan één kind”

Het rinkelen van de schoolbel luidt niet alleen het nieuwe schooljaar in, maar ook een van de duurste maanden van het jaar voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Uit een bevraging bij 4.000 Vlaamse families blijkt dat ze ruim een kwart méér aan hun kinderen uitgeven dan vijf jaar geleden. Twee gezinnen onthullen hoeveel ‘terug naar school’ hen echt kost. “Vóór

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na De Wever zijn pleidooi voor luchtafweer: hoe kwetsbaar is ons land? “We kruipen dan best in een heel diep hol”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »

Opklaringen en wolken wisselen elkaar af, later buien

Er valt zondag eerst wat lichte regen in het oosten van het land. Elders zijn er soms brede opklaringen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en vaak droog. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen in het uiterste westen, meldt het KMI. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »