DJ 4T4 verlaat Izegemse hiphopband ‘t Hof van Commerce

Na 26 jaar deel uitgemaakt te hebben van ‘t Hof van Commerce verlaat Kristof Michiels alias DJ 4T4 de Izegemse hiphopgroep. Flip Kowlier en Serge ‘Dommestik’ Buyse doen voort als duo. ‘t Hof van Commerce pakte nochtans twee weken geleden uit met de aankondiging dat er in het najaar een nieuw album komt.

Ik heb besloten uit ’t Hof Van Commerce te stappen”, kondigt Kristof Michiels alias DJ4T4 aan op de Facebook-pagina van ‘t Hof van Commerce. “Ik ben blij te mogen zeggen dat ik op het begrip mag rekenen van Buyse & Kowlier. Het waren 26 fantastische jaren met een karrenvracht aan bucketlist-momenten die ik nooit zal vergeten. Bedankt Serge, bedankt Flip, bedankt iedereen waar ik mee gewerkt heb, bedankt fans. Het ga je wel, Hof.’

Duo

Flip Kowlier en Serge Buyse reageren: “Wij bedanken ook DJ 4T4 voor alles en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière. ’t Hof van Commerce gaat terug door het leven als duo, zoals in de begindagen. Meer nog, er komt heel binnenkort een nieuw album.”

Nieuwe cd

Het is twaalf jaar geleden dat ‘t Hof van Commerce uitpakte met een cd – ‘Stuntman’ – vol nieuwe nummers. Nadien werden enkel nog verzamelaars op de markt gegooid. Eerder deze maand kondigde Flip Kowlier in KW aan dat de band dit najaar een nieuw full-album lanceert en heel binnenkort een eerste single op de wereld loslaat. Vreemd, hij deed die oproep amper twee weken geleden samen met Kristof Michiels, die nu de West-Vlaamse hiphopgroep verlaat.

DJ4T4 is de enige niet-West-Vlaming in ‘t Hof van Commerce. Kristof Michiels (51) is afkomstig uit Leopoldsburg, maar verhuisde begin de jaren ‘90 naar Gent om er grafische vormgeving te studeren. Als King DJ luisterde hij tal van Vlaamse party’s op. In Gent leerde hij Flip Kowlier en Serge Buyse kennen, in 1998 vervoegde hij hun band ‘t Hof van Commerce.

Soloplaat

Kristof Michiels was bij ‘t Hof verantwoordelijk voor ‘de scratches’, maar was tevens producer van de band. Sinds 2005 woont hij in Brussel, hij werkte mee aan projecten van de groep Ultrasonic en bracht in 2022 als DJ4T4 zijn eerste eigen soloplaat ‘Union Escapade’ uit. Hij is ook actief als dj bij Studio Brussel.

The post DJ 4T4 verlaat Izegemse hiphopband ‘t Hof van Commerce is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt

Een 68-jarige man uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen omdat hij een groepje jongeren met een vouwmes bedreigde in een supermarkt. Dat hij daarbij racistische motieven had, achtte de rechtbank niet bewezen.
The post “Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt appeared

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Degradatie Eendracht Aalst doet ook 3 andere clubs naar lagere reeks zakken: “Onbegrijpelijk hiervoor afgestraft te worden”

Het is nu definitief: Eendracht Aalst degradeert naar 1e provinciale. De club werd kampioen in 2e nationale en zou dus naar 1e promoveren, maar kreeg geen licentie voor de nationale reeksen door allerlei problemen binnen de club. De club ging niet in beroep, dus dat betekent dat Aalst nu naar 1e provinciale gaat. Maar dat brengt natuurlijk een domino-effect met

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »