Dertig cassettes van Marvin Gaye ontdekt: inboedel van villa in Moere bevat een schat aan muziek

De Britse omroep BBC meldt dat er in Oostende – in feite is het de inboedel van een villa in Moere bij Gistel – veertig jaar na de dood van Marvin Gaye dertig cassettes opgedoken zijn, met onuitgegeven liedjes van deze Amerikaanse soulzanger.

Op 1 april 1984 overleed de Amerikaanse soulzanger in Los Angeles op amper 45-jarige leeftijd. Hij werd doodgeschoten door zijn eigen vader, een predikant, tijdens een familiale ruzie. Hij genoot wereldfaam tijdens de jatren ‘60, zijn muziek wordt nog altijd 20 miljoen keer gestreamd per maand. Nummers als ‘What’s going on’ en ‘Ain’t no mountain high enough’ staan in ons collectief geheugen gegrift.

Oostende

In februari 1981 belandde Marvin Gay in Oostende, nadat hij aan lager wal was geraakt. Een echtscheiding, schulden en een cocaïneverslaving hadden van hem een wrak gemaakt. In Oostende wou hij zuurstof tanken, hij woonde een tijdlang bij de Oostendse concertpromotor Freddy Cousaert, bij Torhoutse componist en zanger Charles Dumolin. Maar ook in een kasteelvilla in Moere, bij Gistel.

De frisse lucht aan de kust deed Marvin Gaye goed, in Oostende componeerde hij zijn hit ‘Sexual Healing’. Toen zijn toeristenvisum afliep, moest Marvin Gaye ons land verlaten. Volgens VRT liet hij tal van spullen achter in de villa in Moere, die nadien verkocht werd. De familie Mestdagh is nog altijd eigenaar van die inboedel.

30 muziekcassettes

De inboedel is pas nu zorgvuldig geïnventariseerd. Het gaat om vijftig kostuums en 216 notitieboekjes. Nu blijkt plots dat die collectie ook bestaat uit 30 muziekcassettes, met nooit uitgebrachte nummers van Marvin Gaye. Goed voor dertien uren aan nieuwe muziek!

Dat heeft voormalig advocaat Alex Trappeniers, die de belangen van de familie verdedigt, gemeld aan de BBC. Marvin Gaye zou aan zijn Moerse gastheren gezegd hebben: “Doe ermee wat je wil.” De kans bestaat dat die muziek binnenkort uitgebracht wordt en veel zal opbrengen…

The post Dertig cassettes van Marvin Gaye ontdekt: inboedel van villa in Moere bevat een schat aan muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »