Dagcentrum H. Hart bestaat 30 jaar

Op 28 maart 1994 opende Zorggroep H. Hart de deuren van een Dagcentrum, toen een nieuw initiatief binnen de muren van Woon- en Zorghotel H. Hart.

Het Dagcentrum startte toen kleinschalig in de living van een afdeling in het Woon- en Zorghotel. Het Dagverzorgingscentrum is voor zorgbehoevende senioren. “Ouderen die thuis wonen maar overdag nood hebben aan verpleging en/of begeleiding zijn welkom in het dagverzorgingscentrum Heilig Hart in de Budastraat in Kortrijk. Geleidelijk groeide de werking, waardoor er vandaag in 2 groepen gewerkt wordt. De ene groep is een beschermde groep voor personen met dementie. Bij hen kunnen we gerichte activiteiten voorzien”, duidt Delfien Meersschaert, coördinator Dagcentrum H. Hart.

“De tweede groep is voor personen met een fysieke problematiek. De doelstelling en focus ligt hier op een nood aan meer sociale contacten. Elke groep krijgt een specifieke begeleiding.”

Gevuld dagprogramma

Er is een dagprogramma met meerdere activiteiten: koken of bakken, relaxatie, volksspelen, gymnastiek. ’s Middags wordt een warme maaltijd met dessert opgediend en na de middagrust is het koffietijd om 14 uur met aansluitend middagactiviteiten. Indien gewenst kan een beroep gedaan worden op thuisverpleging, kinesitherapie, logopedie, pedicure, manicure en het kapsalon.

Als accommodatie beschikt elke leefgroep over een hobbyruimte voor allerhande activiteiten, een goed ingerichte keuken om te koken en te bakken en een rustruimte met relaxzetels. Op 28 maart 2024 bestaat het Dagverzorgingscentrum dus 30 jaar. Dit vroeg om een feestje met een glaasje en een stuk taart.

The post Dagcentrum H. Hart bestaat 30 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Michiel Van Daele (75) is nieuwe ereburgemeester van Tielt: “Belang van stad en inwoners moet altijd op de eerste plaats staan”

Michiel Van Daele, die tussen 1995 en 2011 burgemeester was van Tielt, krijgt de titel van ereburgemeester. We gingen praten met de kersverse ereburgemeester over heden, verleden en toekomst. “Altijd heb ik het compromis gezocht. Een kwestie van water bij de wijn doen. Vaak tot er geen druppel wijn over was”
The post Michiel Van Daele (75) is nieuwe

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Voormalig bankdirecteur (47) van BNP Paribas Fortis in Oostende die klanten 3 miljoen euro armer maakte, moet groot deel terugbetalen

Bijna 11 jaar na de arrestatie van bankdirecteur Yves B. (47) uit Jabbeke is er voor het hof van beroep in Gent een punt gezet achter de ophefmakende zaak. Gesterkt door zijn vlekkeloze reputatie overtuigde hij jarenlang rijke klanten om hun geld te beleggen bij zijn vriend en kompaan Michel D. Hij beloofde hen woekerwinsten, maar stak het geld in

Lees meer »