BMW Lemmens-Le Couter Waregem start duurzaamheidscampagne

In samenwerking met de Belgische bosaccelerator Go Forest engageert de lokale BMW-garage Lemmens-Le Couter zich om een boom te planten voor elke EV die ze verkoopt. Zo willen ze de duurzame keuze van hun klanten extra belonen en tegelijkertijd iets teruggeven aan de natuur.

“Het is bij ons weten de eerste keer dat een garage met een dergelijk initiatief naar buiten komt”, vertellen de zaakvoerders. “We planten inderdaad een boom voor elke verkochte elektrische wagen. Dat geldt zowel voor nieuwe als Premium Selection-tweedehandswagens die volledig elektrisch zijn.”

“Zoals de titel van de campagne aangeeft, willen ook wij effectief een versnelling hoger schakelen in onze duurzaamheidsinitiatieven door bij te dragen aan natuurherstel. We hopen met dit initiatief dan ook anderen te inspireren om zelf initiatief te nemen op het vlak van duurzaamheid.”

Jaarlijks 600 bomen

De campagne van de Waregemse garage loopt in samenwerking met de concessie in Tielt. “De actie omvat ook alle EV’s die we samen sinds 1 januari 2024 verkochten”, klinkt het voorts.

“We zien de campagne op de lange termijn, over verschillende jaren zelfs. Tijdens de eerste maanden van dit jaar verkochten we 116 elektrische voertuigen. De bomen gelinkt aan die verkopen, lieten we deze maand al planten in het Belgische Lasne. Op die manier hebben we nu al een positieve impact. We verwachten om op jaarbasis ongeveer 600 bomen te kunnen laten planten. Elke boom, de periode en de relevante duurzame ontwikkelingsdoelen, zullen worden geregistreerd in het dashboard van Go Forest. Zo weet iedereen perfect welke impact deze actie zal hebben op onze samenwerking”, besluiten de zaakvoerders. (PPW)

Info: www.lecouter.bmw.be

The post BMW Lemmens-Le Couter Waregem start duurzaamheidscampagne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »