Zware verkeershinder in beide richtingen op E313 na ongeval in Hasselt

Op de E313 ter hoogte van Hasselt-West is vrijdagochtend een zwaar ongeval gebeurd. De snelweg is in beide richtingen versperd, wat voor een zeer moeizame ochtendspits zorgt.

 

Meer krantenkoppen in België

Actiegroep Extinction Rebellion probeert cruiseterminal te blokkeren

Zaterdagnamiddag voerden activisten van Extinction Rebellion actie tegen het volgens hen sterk milieuvervuilende cruisetoerisme. Enkele activisten probeerden zich aan de toegang tot de cruiseterminal vast te ketenen maar dat kon door de politie, die blijkbaar op voorhand weet had van de actie, verhinderd worden.
The post Actiegroep Extinction Rebellion probeert cruiseterminal te blokkeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cheque voor De Regenboog dankzij tocht naar Compostela

School De Regenboog mocht onlangs een cheque van 2.297 euro in ontvangst nemen. Een groep vrienden vertrok in juli vanuit Sint-Jacobskapelle naar Santiago de Compostela om geld in te zamelen voor twee scholen voor bijzonder onderwijs, De Regenboog in Koekelare en De Klimop in Diksmuide. Beide scholen bieden extra zorg en ondersteuning aan kinderen met
The post Cheque voor

Lees meer »

Kerkgangers reageren geschrokken op aanhouding van priester B.: “We weten niet wat zijn aandeel is in de feiten”

Geen pastoor B. (60) in de zondagsmis in Heide. De zestiger werd een dag eerder aangehouden door de onderzoeksrechter nadat een bevriende priester uit Engeland donderdagnacht het leven liet bij een seksafspraakje. De mannen hadden xtc en poppers genomen. De kerkgangers reageren geschrokken: “Volgens mij is het hem overkomen en heeft die vriend de drugs meegenomen.”

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostenrijk rukt naar rechts

Bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk is de Freiheitliche Partij Österreichs (FPÖ) zondag de grootste partij geworden, met 29 procent van de stemmen. Onder haar huidige leider Herbert Kickl (55) is de partij extreemrechts geworden.

Lees meer »

Slotzang pausviering is aangepast, maar liederen van gewraakte componist worden wel wekelijks gezongen in de mis, Terlinden: “Bekijken na pausbezoek”

Aartsbisschop Luc Terlinden geeft toe dat daders van seksueel misbruik in de Kerk nog beter moeten opgevolgd. Dat zegt hij na de heisa over de slotzang van de pausviering in het Koning Boudewijnstadion: het lied moest worden vervangen omdat het werd gecomponeerd door Paul Schollaert, die zelf dader bleek te zijn van seksueel misbruik. Opvallend: Schollaerts composities worden wekelijks in

Lees meer »

Hebben deze 4 politici al dronken achter het stuur gezeten? En wie wil lokaal besturen met Vlaams Belang? Dit was “Eerste keus”

Zou Guy D’haeseleer zijn beruchte chocomousse-bericht weer op Facebook posten? Zou Theo Francken een coalitie vormen met Vlaams Belang? Wat vindt Bart Tommelein van het standbeeld van Leopold II in Oostende? Wat denkt Freya Van den Bossche van blowen in het openbaar? En hebben deze 4 politici al eens achter het stuur gekropen nadat ze te veel hadden gedronken? Deze

Lees meer »

Sabine (42) vermoord teruggevonden, politie doorzoekt woning van ex-partner: “Ze was doodsbang van hem, hij stalkte haar”

In Kinrooi is een 42-jarige vrouw dood aangetroffen in haar woning. Dat bevestigt het parket van Limburg. Het was haar dochter van 13 die het lichaam van haar vermoorde moeder aantrof. Kennissen van de vrouw vertellen dat ze al een tijd gestalkt werd door haar ex-partner (41). Intussen werd de man uit Kinrooi gearresteerd en wordt zijn woning doorzocht.

Lees meer »

Voetgangster (52) sterft na aanrijding in Borsbeek

Een 52-jarige vrouw is woensdagochtend overleden na een ongeval op de Schanslaan in Borsbeek, niet ver van Fort 2. Ze was met haar hond aan het wandelen langs de baan toen ze werd aangereden door een bestelwagen. De bestuurder van de bestelwagen was zwaar onder de indruk en bleek niet onder invloed van alcohol te rijden.

Lees meer »

Paus start procedure voor zaligverklaring van koning Boudewijn, maar hoe waarschijnlijk is dat? “Ik geloof niet dat het volk hierop zit te wachten”

De grootste surprise van zijn vierdaagse bezoek aan België hield paus Franciscus voor op het einde: tijdens zijn massamis in een volgepakt Koning Boudewijnstadion kondigde de kerkvorst aan dat hij de procedure voor de zaligverklaring van wijlen koning Boudewijn gaat starten. Daarmee verraste hij vriend en vijand. “Of het zover komt? Dat hangt niet af van een mirakel, maar van

Lees meer »