WVI en Hooglede trappen verkoop nieuw woonproject af: 17 vrije bouwkavels op de markt

Vlak bij het centrum van Hooglede realiseert de West- Vlaamse Intercommunale (WVI) samen met het lokaal bestuur en woonmaatschappij Thuiswest een hedendaags woonproject in de Reynaertstraat. “De komende jaren zullen er op de site 72 huizen en appartementen worden gebouwd. Inwoners die willen verhuizen of mensen die in Hooglede willen werken, krijgen voorrang”, vertelt Geert Sanders, algemeen directeur WVI.

Dat het goed wonen is in Hooglede, blijkt uit de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur. “Maar liefst 88 procent van de inwoners gaf aan gelukkig te zijn in onze gemeente”, getuigt een trotse burgemeester Frederik Demeyere. “Hiermee scoren we vier procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Met het creëren van een betaalbaar en kwaliteitsvol woonaanbod spelen we hier op in.”

“In totaal brengen we 17 vrije bouwkavels op de markt voor de realisatie van tien halfopen bebouwingen, zes gesloten bebouwingen en één open bebouwing. De oppervlaktes variëren van 137 m² tot 565 m². Kopers kunnen ervoor kiezen om zelf de handen uit de mouwen steken, zelf het bouwproces te begeleiden of een goeie architect onder de hand nemen die dit voor hen doet om zo een betere en prijsgunstigere woning te bouwen. Met onze architectenpool hedendaags wonen helpen we hen een architect te zoeken die bij hun bouwstijl aanleunt”, legt Geert Sanders uit.

Eigen woonwensen

Voor een rustig en harmonieus straatbeeld werd via de verkavelingsvoorschriften een kleurenprofiel voor de dakmaterialen (donkergrijs tot zwart) en de gevelmaterialen (rood of helder wit) vastgelegd. Dankzij de volumetrische vrijheid, kan elke bouwheer bovendien een unieke woning realiseren die aan zijn/haar eigen woonwensen voldoet en toch een eenheid zal vormen met de andere woningen. “Naast goed doordachte bouwvoorschriften, werd ook sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein met oog voor groen, mobiliteit en een doordachte waterhuishouding. Zo krijgt de nieuwe woonbuurt vier publieke groenzones, elk met een eigen karakter. Samen goed voor bijna 3.500 m² aan recreatieve groenruimte of tien procent van het volledige woonproject”, aldus Geert Sanders.

Veilig en duurzaam

“Aan de inkom van de woonbuurt (ter hoogte van de Kleine Stadenstraat) bevindt zich een 1.800 m² grote zone met bufferbekken. Deze staat in voor een veilig en duurzaam waterbeheer van de buurt en de omgeving. De ontsluiting voor het autoverkeer gebeurt via de Kleine Stadenstraat. Voor fietsers en voetgangers zijn er kortere doorsteken naar het dorpscentrum voorzien via de Kleine Stadenstraat en de Oude Rozebekestraat. Ook zuidwaarts kan er veilig en vlot worden gefietst naar de nabijgelegen sport- en jeugdsite Atlantahal”, klinkt het.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/burger/inschrijven-wachtlijst. Alle kandidaat-kopers op de wachtlijst ontvangen een uitnodiging voor het infomoment op dinsdag 16 april om 19 uur. (EV)

Wie meer info wenst kan contact opnemen via 050 36 71 71 of mailen naar [email protected].

The post WVI en Hooglede trappen verkoop nieuw woonproject af: 17 vrije bouwkavels op de markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »