Twintiger uit Kortemark gooit zijn vriendin drie keer met hoofd tegen de muur: jaar cel voor partnergeweld

Een 28-jarige man uit Kortemark heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor herhaaldelijk partnergeweld.

Beklaagde B.D. en het 37-jarige slachtoffer leerden elkaar in 2018 kennen in de Antwerpse daklozenopvang. De twee stapten in het huwelijksbootje en vestigden zich in Kortemark. Daar kwamen ze al meermaals met de politie in aanraking, onder meer voor winkeldiefstal.

Op 8 juni vorig jaar belde het slachtoffer zelf de hulpdiensten omdat B.D. de inboedel kort en klein aan het slaan was. Hij had haar ook enkele rake klappen gegeven, tegen een kast geduwd en tegen het been geschopt. Volgens het slachtoffer was B.D. verslaafd aan alcohol en drugs.

Een paar weken later kwam het op straat in Kortemark opnieuw tot een zware ruzie. B.D. sleurde het slachtoffer mee bij de haren, schold haar uit voor hoer en gooide haar tot drie keer toe met het hoofd tegen de muur. De vrouw hield daar meerdere blauwe plekken aan over.

Op 14 januari vorig jaar had B.D. het slachtoffer ook al eens stevig door elkaar geschud op straat in Antwerpen. Een getuige nam haar toen in huis, maar B.D. sleurde haar terug naar buiten en gaf haar rake klappen.

Na de laatste feiten zat B.D. drie maanden in voorhechtenis. Hij werd gelost onder voorwaarden, maar die leefde hij niet na. De man liep eerder al veroordelingen op voor drugs, weerspannigheid en rijden onder invloed van alcohol en drugs. (AFr)

The post Twintiger uit Kortemark gooit zijn vriendin drie keer met hoofd tegen de muur: jaar cel voor partnergeweld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan: “Activiteiten plannen die de hele buurt ten goede komen”

Het buurtcomité Wijk Duinenrand in Middelkerke viert haar vijfjarig bestaan met een subsidie van 5.000 euro van het project ‘Buurten op den Buiten’. De nieuwe wijk, gelegen aan de Jutterstraat en Kruiersstraat in Middelkerke, bevindt zich tussen de Duinenweg en de Oostendelaan, achter garage Roland en het WZC De Ril.
The post Buurtcomité Wijk Duinenrand Middelkerke viert vijfjarig bestaan:

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Waarom is Beryl een ‘historische’ orkaan volgens wetenschappers? “Zulke krachtige exemplaren zie je nu normaal niet”

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar orkaan Beryl in de Atlantische Oceaan, die ze nu al een ‘historische’ orkaan noemen. Beryl brak dan ook in een mum van tijd heel wat records. Maar hoe uitzonderlijk is deze orkaan écht? Waarom is de orkaan zo krachtig kunnen worden? En wat belooft dit voor de rest van het orkaanseizoen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »