Rita Lepoudre wint eerste Toerisme Award

In Boerebuyten vond de eerste startavond plaats van Toerisme in Hooglede. De organisatie nodigde een veertigtal toeristische actoren zoals logies, restaurants, cafés, gidsen en feestzaaluitbaters uit om te genieten van een sfeervolle avond. Voor het eerst werd ook een Toerisme Award uitgereikt. Rita Lepoudre was de gelukkige.

Tijdens de avond kon men kennismaken met het toeristisch aanbod in de gemeente en werden de plannen voor het nieuwe toeristische seizoen en de projecten van Toerisme Westhoek voorgesteld. Voor het eerst werd ook een Toerisme Award uitgereikt, een award ontworpen door KerANNiek. Ann vervaardigt keramiek in Hooglede en maakte speciaal voor deze gelegenheid een mooie award. Rita Lepoudre, een bezige bij op vlak van toerisme, mocht de eerste Toerisme Award in ontvangst nemen. “Rita is een fervent geo-cacher met 150 verborgen caches, ze helpt mee met de zoektochten, maakt happy stones, organiseert activiteiten voor Ter Linde, Zonder Zulle, de gemeenteschool, … Met deze acties zorgt Rita niet alleen voor extra toeristische bezoekers maar draagt ze Hooglede ook uit buiten de gemeentegrenzen”, aldus Kristof Devriendt.

Complete verrassing

“Ik ben graag bezig met geocaching, een spel dat overgewaaid is vanuit Amerika. Tijdens een online zoektocht op basis van coördinaten komen mensen terecht op de mooiste plekjes van Hooglede en Gits. Tijdens de coronaperiode ben ik me als vrijwilliger gaan aanmelden bij de gemeente om een fotozoektocht uit te stippelen. Ik merkte dat sommige mensen een grote nood hadden aan buitenlucht en zo’n zoektocht lokt mensen uit hun kot”, vertelt de laureate van de Toerisme Award.

“Die geocaches zetten de gemeente Hooglede wel op de kaart, want men komt van heinde en ver om op die manier Hooglede te bezoeken. Ik ben blij met de erkenning maar had niet verwacht dat ik een award zou toegekend krijgen, zeker omdat ik een vrijwilliger ben. Naast de geocaches ben ik ook nog actief in onder andere Zonder Zulle, waar ik op donderdag 2 mei een workshop bloempotten schilderen geef. Op maandag 27 mei organiseer ik daar voor mensen die het concept niet kennen een fotozoektocht”, besluit Rita Lepoudre. (EVG)

The post Rita Lepoudre wint eerste Toerisme Award is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugge viert tachtig jaar bevrijding

Deze maand is het tachtig jaar geleden dat Brugge en het ommeland werden bevrijd door Canadese troepen en dat wordt vooral dit weekend duchtig gevierd. Zaterdagnamiddag vond een optocht met 28 authentieke legervoertuigen plaats en op de Kruisvest is nog het hele weekend een WO II-kampement te bezoeken.
The post Brugge viert tachtig jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

AfD wordt het grootst in Thüringen

Voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis wint extreemrechts een Duitse deelstaatverkiezing. De AfD wordt volgens exitpolls de grootste partij in Thüringen. In Saksen zouden de christendemocraten nipt het grootst blijven.

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Na meer dan acht maanden staan woningen uit ‘Huis gemaakt’ eindelijk te koop: “Het resultaat mag er écht zijn”

Het heeft ruim acht maanden geduurd, maar de panden van de twee verliezende koppels uit het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ staan eindelijk te koop. Vanaf vandaag kan iedereen een bod uitbrengen en op 14 september wordt er een exclusieve kijkdag georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Wij kregen nu al een rondleiding in beide woningen en vroegen de makelaar waarom het zó lang

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »