Recordaantal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddellijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”

Nooit trof de VDAB de ongemotiveerde Vlaamse werkzoekende zo sterk in de portemonnee als afgelopen jaar. Het schorste de uitkering van liefst 1 op de negen werklozen. Het blijkt trouwens een bijna uitsluitend Vlaamse sanctie. “Vlaanderen blaft en bijt wanneer nodig. Brussel blaft, maar bijt niet. Wallonië blaft zelfs niet eens”, klaagt UNIZO-topman Danny Van Assche aan. Hoe bont moet je het als weerspannige werkzoekende maken voor je je uitkering kwijt bent? 

Meer krantenkoppen in België

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Inbrekers stelen zestig werwerpvapes maar richten 5.000 euro schade aan

In de rookwaren- en dartsshop Mamut Vapes & Darts in het centrum van Koksijde werd woensdagochtend vroeg een brutale inbraak gepleegd. Twee inbrekers met hoodies sloegen met een puntig mes een raam in, schopten die door en stalen binnen in 40 seconden tijd zestig wegwerpvapes. “Ze gingen vrij amateuristisch te werk want we zien ze snel snel hun rugzakjes volstouwen

Lees meer »