Piet De Groote bij lancering nieuwe partij: “Ik sluit geen enkele coalitie uit, ook niet met Gemeentebelangen”

Bij de voorstelling van de nieuwe partij ‘Ja! waarmee ex burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote – die zoals bekend aan de kant werd geschoven door zijn eigen Gemeentebelangen – naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt, liet hij weten geen enkele coalitie uit te sluiten. Zélfs niet met Gemeentebelangen. “Ik leef niet in het verleden en kijk alleen naar de toekomst”, aldus De Groote.

Donderdagvoormiddag stelde Piet De Groote de nieuwe partij voor waarmee hij in oktober terug naar de verkiezingen trekt. De Groote steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken: hij wil de sjerp terug. Daarvoor is hij dus naarstig bezig met het samenstellen van een volle verkiezingslijst, dus met 31 plaatsen. De Groote laat zich in zijn poging tot een politieke comeback ook professioneel begeleiden. Hij stelde Alain Boone aan als campagneleider. Boone is oprichter, en nu nog bestuurder van het communicatie- en marketingkantoor Kwink. Hij richtte ook het bureau Liquid Society op, dat hij in 2023 overliet. “Ik heb zo’n dertig jaar ervaring met politieke campagnes”, zegt de man. “In Brugge heb ik de winnende campagnes gedaan voor de latere burgemeester Patrick Moenaert (CD&V), Renaat Landuyt (Vooruit) en Dirk De fauw (CD&V). En nu is het mijn vaste ambitie om Piet De Groote terug naar het burgemeesterschap te begeleiden. Het zal alleszins een boeiende uitdaging zijn.”

Over de lijstvorming werd op de voorstelling nog niet veel gezegd, al begrepen we wel dat momenteel ongeveer de helft van de plaatsen ingevuld zijn. “In principe hebben zelfs bijna genoeg geïnteresseerden voor een volledige lijst maar we moeten zorgen voor een goed evenwicht: dus jong en oud, man en vrouw, ervaren en vernieuwend en ook een regionale spreiding om de hele gemeente Knokke-Heist goed te vertegenwoordigen”, zegt Piet De Groote. Of De Groote bepaalde partijen op voorhand uitsluit voor een coalitie, willen we nog weten van de voormalige burgemeester. “Ik sluit niemand uit. Neen, ook Gemeentebelangen niet. Ik leef niet in het verleden en kijk alleen naar de toekomst.”

The post Piet De Groote bij lancering nieuwe partij: “Ik sluit geen enkele coalitie uit, ook niet met Gemeentebelangen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »