Ministerraad keurt nieuw wetboek goed: herstelcoördinator zal voortaan onmiddellijk aan de slag gaan in noodsituaties

Bij een toekomstige noodsituatie of crisis, zal onmiddellijk een herstelcoördinator aan de slag gaan. Die moet er voor zorgen dat slachtoffers meteen worden geholpen, maar ook dat het herstel snel uit de startblokken kan schieten. Dat staat in het kersverse Wetboek Noodplanning en Crisisbeheer van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) dat vrijdag groen licht heeft gekregen van de ministerraad. Daarin krijgen ook de sectoren een cruciale rol.

 

Meer krantenkoppen in België

Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val

De politie Kouter moest afgelopen weekend viermaal tussenbeide komen voor incidenten in Torhout. Een keer ging het om een woninginbraak en driemaal ging het om een verkeersongeval waarbij een fietser ten val kwam.
The post Juwelen gestolen bij woninginbraak, drie fietsers komen ten val appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley

Diego González, de Mexicaanse hoofdaanvaller van Knack Volley, revalideert in zijn thuisland van een blessure die hij opgelopen heeft in het tussenseizoen en komt niet meer terug naar Roeselare. Knack Volley is nu op zoek naar een back-up voor Basil Dermaux, die als hoofdaanvaller zal fungeren.
The post Mexicaanse hoofdaanvaller Diego González weg bij Knack Volley appeared first on

Lees meer »

‘Vind me op het nieuws’: politie rukt massaal uit naar Brugse school, nadat ex-leerling (23) verontrustende boodschappen online plaatst

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd uiteindelijk opgepakt in de buurt en is na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”,

Lees meer »

Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende ik niet veel van café houden”

Christine Vankeirsbilck uit Pittem zal volgend jaar al een kwarteeuw achter de toog staan van café Don Quichotte in de Pontweg, vlakbij de rotonde met de Tramstraat. “Onze ligging hier is goed, op donderdag genieten we ook van het volk op de markt.”
The post Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende

Lees meer »

TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen

TSC Proven begon het seizoen met één op zes. Tegen Sparta Dikkebus verloor het met 2-4, in Gits werd het een brilscore. Zaterdag komt Staden op bezoek. Simon Decroos hoopt op de eerste driepunter van het seizoen.
The post TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf Golden Retrievers op bezoek bij Atelier B

De eerste schoolweek werd in Atelier B, school voor buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren met autisme, op een originele en ontspannende manier afgesloten. Vzw Therapy Dogs kwam immers langs met vijf schattige Golden Retrievers zodat de leerlingen op de speelplaats naar hartenlust konden knuffelen met de lieve honden. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat de
The post Vijf Golden

Lees meer »