iNOA is nieuwe naam na samensmelting van Sint-Idesbald en Sint Jan de Deo

Sint-Idesbald, de koepelnaam voor dienstverlening voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en onderwijs, en Sint Jan de Deo uit Handzame werden recent één organisatie. Het sein om ook een nieuwe naam te lanceren: iNOA.

Toen in 2022 bleek dat Sint-Idesbald, met naast hoofdvestiging op De Zilten in Roeselare ook verschillende andere vestigingen heeft, en Sint Jan De Deo uit Handzame samen één organisatie zouden worden, startte men een traject op om een nieuwe naam te vinden. “Medewerkers uit de verschillende werkingen werden betrokken en elke medewerker kon ook zelf een voorstel doen voor de nieuwe naam”, aldus Pascal Van Parys, algemeen directeur binnen Sint-Idesbald.

Uiteindelijk werd voor de naam iNOA gekozen waarbij de ‘i’ staat voor innovatie en NOA onder andere verwijst naar de Ark van Noah waar de passagiers ondanks de storm toch veilig waren. “Er is bewust gekozen voor een naam die atypisch kan aanvoelen voor een organisatie binnen welzijn en onderwijs. Een korte naam met een positieve bijklank die de volledige lading van hetgeen we doen dekt”, aldus Van Parys.

Donderdagavond werden de medewerkers op de hoogte gebracht van de nieuwe naam, de ouders van de jongeren die verbonden zijn aan de organisatie krijgen een brief met uitleg in de bus.

Geen grote wijzigingen binnen werking

Die naamsverandering komt er net in het jaar waarin Sint-Idesbald zeventig jaar bestaat. “De organisatie en dienstverlening blijft ongewijzigd. Voor de ongeveer duizend kinderen, jongeren en volwassenen in begeleidingstrajecten en de driehonderd leerlingen zal enkel het logo en de naam veranderen. Ondertussen blijven we vernieuwen, volharden en verbinden.”

The post iNOA is nieuwe naam na samensmelting van Sint-Idesbald en Sint Jan de Deo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén zwaargewonde bij zwaar ongeval met zes wagens op E40 in Oostkamp

Op de E40 is ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij zes voertuigen betrokken raakten. De autosnelweg was daardoor lange tijd volledig versperd. Een persoon raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.
The post Eén zwaargewonde bij zwaar ongeval met zes wagens op E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe hard zal onweer morgen tekeergaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeergaan? Aan wat mogen we

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »