Gouden plaat voor ‘de Elvis van Poperinge’

Elvis Presley werd slechts 42, Johnny Carton is al dubbel zo oud maar blijft z’n idool imiteren met uitzonderlijke overgave en schwung. De King van Poperinge werd nu bekroond met een gouden plaat, een verrassing voor zijn show in een volgepakt Huize Proventier.

In de oudere kringen van de Hoppestad circuleren verschillende bijnamen voor ‘hun’ Johnny Carton: van de Elvis Presley over de Mick Jagger tot de Will Tura van Poperinge. “Tuurtje en ik zijn samen soldaat geweest in 1958 in Lombardsijde en in de kantine stonden we dikwijls op de tafels te zingen”, mijmert Johnny. “Tuurtje was toen nog niet bekend en vroeg me met hem mee te gaan naar Brussel om het te maken, maar ik kreeg het niet over mijn hart om Poperinge te verlaten.”

Extra stoelen

In zijn stad introduceerde Carton rock-’n-roll als Elvis-imitator. Op zijn 84ste demonstreerde de zanger zijn moves in het Poperingse woonzorgcentrum Huize Proventier. Het personeel moest in allerijl extra stoelen verhuizen voor zo’n 270 toeschouwers, die ook van buiten het woonzorgcentrum afzakten naar de bistro.

“Ik ben een oude rocker en een oude rakker”, grapte Johnny tussendoor. De doorwinterde entertainer begon op zijn vierde met zingen in het café van zijn groottante aan de zijde van zijn oom met de accordeon. Ook op zijn gezegende leeftijd kreeg hij tal van senioren aan het klappen en het dansen. Marcella Regheere (84) ging Johnny zelfs een dikke zoen geven op het podium. “Ik ben de zus van Jef, ooit de eerste gitarist van Johnny. Hij zorgt weer voor een geweldige show”, vertelde ze.

Gouden plaat

Het stadsbestuur verraste de Poperingse rockster op het podium met een gouden plaat. “Als bekroning voor zijn buitengewone carrière van tachtig jaar en de vele mooie momenten die hij ons bezorgde”, aldus schepen Bryan Vanderhaeghe (Samen). “Behalve zijn optredens in talloze cafés werd hij vaak gevraagd op bruiloften en jubilea. Johnny maakte ook liedjes voor de stad, zoals het Hoppelied.”

“Ik noem dat lied de Brabançonne van Poperinge”, zegt Johnny. “Ik werk aan een nieuw lied voor mijn stad: de kerstsingle Winter in Poperinge.” (TP)

The post Gouden plaat voor ‘de Elvis van Poperinge’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »

Banksy laat migrantenbootje crowdsurfen op Glastonbury

De anonieme kunstenaar Banksy heeft een opblaasbaar bootje met poppen van migranten laten crowdsurfen op het Britse festival Glastonbury. Dat gebeurde gisteren tijdens het optreden van de band IDLES, waardoor fans in eerste instantie dachten dat het om een stunt van de band zelf ging. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy op het festival opduikt.

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »