“Een op de twee klanten valt binnen de vijf minuten in slaap in mijn kappersstoel”: in het ‘zen-salon’ van Lien (40) kom je helemaal tot rust

Lien Reheul startte een tiental jaar geleden een klassieke kapperszaak, om vervolgens de eerste vrouwelijke barbier van het land te worden. Vandaag verrast ze met iets nieuw: een ‘zen-salon’ in de Alphonse Franskinlaan, waar de nadruk vooral ligt op relaxen. “Een op de twee klanten valt binnen de vijf minuten in slaap in mijn kappersstoel”, glimlacht Lien.

Het zen-salon van Lien Reheul (40) is gelegen in de Alphonse Franskinlaan. Daarnaast heeft ze ook nog steeds haar barbershop in Wenduine, in de kledingzaak van haar man. “Mannen zijn niet zo snel geneigd om naar de schoonheidsspecialiste te gaan, maar ik zie ze in mijn salon wel genieten van de gelaatsmassages die ik daar geef. Anderzijds kwam er ook veel vraag van de dames, waardoor ik uiteindelijk besloot om toch weer beide te gaan doen”, zegt Lien, die ondertussen al met een wachtlijst zit voor het zen-salon. “Mannen die hier de eerste keer toekomen met een cadeaubon, zijn vaak wat afwachtend. “Dat zal wel niks voor mij zijn”, zeggen ze dan. Tot ze in die stoel gaan zitten en binnen de vijf minuten vertrokken zijn naar dromenland”, knipoogt Lien.

Huiselijke sfeer

Haar zen-salon is kapperszaak en wellnesspraktijk in één. “Als je terug buitenkomt, is niet alleen je haar gedaan maar ook het hoofd verlicht”, klinkt het. De omgeving draagt daar ook aan bij: Lien onthaalt je in een huiselijke sfeer en neemt graag de tijd voor je. Van zodra je de voordeur dichttrekt, word je omgeven door een oase van rust – vogelgeluiden incluis. “Een ideetje van mijn man Olivier”, glimlacht Lien. “Ontspannen achteroverleunen, een lekkere thee erbij: heerlijk ontspannen. En het voordeel is ook dat je hier niet gestoord wordt door geluiden van buitenaf.”

Vaste klanten

Lien volgde recent nog een bijkomende opleiding Ayurvedische hoofdmassage in Utrecht. “Vanaf volgende week ben ik te boeken voor shirodhara-behandelingen. Goed voor lichaam en geest”, zegt ze.

“De helft van mijn klanten vertrekt binnen de vijf minuten… naar dromenland” – Lien Reheul

“Door het ontspannende effect van de warme olie op het voorhoofd, worden ook je gedachten gezuiverd, waardoor de mentale druk wordt verlicht. Dat neemt stress, vermoeidheid en hoofdpijn weg”, aldus Lien. De sceptici zijn ondertussen allemaal vaste klant geworden. “Het is altijd wachten op die eerste zucht van verlichting: van zodra ik die hoor, weet ik dat ik ze helemaal mee heb. En eenmaal ze in die stoel hebben gelegen, keren ze sowieso terug”, knipoogt Lien.

Een afspraak boeken kan via 0478 41 45 93.

The post “Een op de twee klanten valt binnen de vijf minuten in slaap in mijn kappersstoel”: in het ‘zen-salon’ van Lien (40) kom je helemaal tot rust is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties

Heb jij al de Warandetoren in Middelkerke, de Sint-Maartenskerk in Kortrijk of het Klankpanorama in Dranouter bezocht? Dankzij het project Horizon 2025 van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer openden de voorbije jaren overal in de provincie uitkijkpunten.
The post Grandioze uitzichten beleven vanop unieke locaties appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Nog veel stappen nodig om oorlog te beëindigen”, zegt Hongaarse premier Orban na gesprek met Poetin

De Hongaarse premier Viktor Orban is in Moskou aangekomen voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Dat melden Russische media vrijdag. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoekers zien tot eigen verbazing hoe grote krokodil over omheining begint te klimmen in dierentuin

Dat was even schrikken voor enkele bezoekers in het Malcolm Douglas Crocodile Park in Australië. Ze zagen tot hun eigen verbazing hoe een grote krokodil erin slaagde om een omheining te beklimmen. “Het is duidelijk dat het dier nu wil gevoederd worden”, aldus een van de dierenverzorgers. “Mocht de krokodil tot in de voedingsruimte geraken terwijl de deuren nog open

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »