“De waarheid is bijzaak geworden. Daarmee is de missie van Poetin en Xi nu al geslaagd”

Stel u voor: enkele dagen voor de verkiezingen van 9 juni duikt een audiobericht op waarin premier Alexander De Croo zegt dat de uitslag van de verkiezingen al vastligt. Hoewel het bericht vals blijkt, wordt het vertrouwen in de democratie ondergraven en de antisysteempartijen versterkt. Het lijkt een scenario uit een film, maar nochtans is dat exact wat er in september vorig jaar in Slovakije gebeurde. Een deep fake, een stukje audio dat iemands stem nabootst, bracht de liberale kandidaat Michal Simecka in diskrediet. Hoe groot de impact op de verkiezingen precies was, is moeilijk uit te maken, maar feit is dat Simecka’s uitdager, de pro-Russische Robert Fico, met een klein verschil de parlementsverkiezingen won en daarmee Slovakije in een Moskou-vriendelijkere richting duwde.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »