Bloeiende Ostend Tennis en Padel Club begint aan zomerseizoen: “Trots op het werk van velen”

April komt eraan, en dat betekent dat ook in de Ostend Tennis en Padel Club het zomerseizoen van start gaat. “In interclub hebben we een recordaantal van 109 ploegen. Weinig clubs kunnen dat zeggen, en we zijn daar fier op. Het is het werk van vele mensen.”

“De Vlaamse interclubcompetitie padel start op zaterdag 20 april. Met in onze club een stijging van 57 naar 61 teams”, zegt Benjamin Verlet, verantwoordelijk voor padel. “Vijf weekends poulewedstrijden, eventueel gevolgd door een eindronde. We hopen opnieuw op één of twee teams in de finale. We schrijven met zoveel mogelijk ploegen in, zonder spelers van het hoogste niveau samen te brengen in een topploeg. Het is met vrienden onder elkaar, in een club waar vooral de gezelligheid heerst.”

Groot aantal velden

Bij OTC kiest men resoluut voor lidgeld waarmee je een heel seizoen kan spelen. “De meesten doen dat twee, drie keer per week, ongeacht welk niveau zij halen. Iedereen is welkom”, benadrukt voorzitter Manu Beuselinck. “We zijn overigens veruit de grootste club van Vlaanderen voor wat interclub betreft, dankzij het groot aantal velden die wij ter beschikking kunnen stellen.”

Naast de twaalf terreinen voor padel outdoor zijn er drie indoor. Sinds de nieuwe concessie met de stad Oostende blijft de club met infrastructuurwerken bezig. Nabij het clubhuis – dat een vernieuwd restaurant kreeg – zijn drie allweather tennisvelden aangelegd, wat het totaal, met de vier indoor, op elf tennisvelden brengt. “Met die allweather zien we dat er nu ook ‘s winters getennist wordt. Vijf jaar geleden was dat ondenkbaar. Verder is de inkom vernieuwd en deze week is gestart met een bar voor padel, een containerproject van zeven eenheden, met bovenin een dakterras. Later gaan we nog het sanitair aanpakken”, aldus de voorzitter.

Loïc Carlier staat met zijn team in voor het tennisgedeelte binnen de club. De interclubcompetitie tennis gaat op 20 april van start, met voor OTC 48 teams. “Bij de senioren is er één ploeg, van Guy Van Diest, die nationaal gaat. Bij de jeugd zijn er dat drie. Ik zal met een ploeg in derde nationale aantreden. Met De Koddaert, Racso Wetteren, Deinze en Aalst in een zware loting. Bij de eerste twee eindigen zou mooi zijn, en is haalbaar”, vindt Carlier. “Tanguy Catrysse is overigens nieuw in ons team, en de klassementen zijn gewijzigd, zodat onze opstelling er iets anders uitziet.”

Goed bezette tornooien

De Ostend Tennis en Padel Club voorziet komende zomer de traditionele tornooien.

“Die zitten voor padel zo goed als vol, met veel deelnemers uit onze club, maar ook van buiten onze stad en provincie”, zegt Verlet.

“Ook in tennis hebben we steeds een mooie bezetting. Dit jaar is er overigens bij de jeugd een eerste keer een reeks 1. In dubbel proberen we als tornooi te groeien, in enkel rekenen we opnieuw op zo’n 250 inschrijvingen”, zegt Carlier.

OTC start overigens een uitwisselingsproject met het Nederlandse Top Tennis Papendrecht. “Dit weekend komen zij bij ons. Hun trainers geven les aan onze spelers, en omgekeerd. We doen met hen een soort van Davis Cup en trekken naar het strand voor nevenactiviteiten. We willen de band met die club behouden, zodat wij volgend jaar eventueel naar Nederland kunnen.”

Binnen Tennis Vlaanderen is er de jeugdfond- en de jeugdprestatieranking, waar de Oostendse club respectievelijk op plaats 19 en 25 staat. “Binnen de twee jaar willen we hoger in de top tien van Vlaanderen staan”, zegt Carlier. “Als club willen we een duurzaam project ontwikkelen. We hebben 1.850 actieve leden, 1.200 voor padel en 650 voor tennis. Die zijn wekelijks actief in onze club. Van overbezetting is er geen sprake. Wij hebben nog marge om veel nieuwe leden te aanvaarden die deel kunnen uitmaken van onze grote familie.” (ACR)

The post Bloeiende Ostend Tennis en Padel Club begint aan zomerseizoen: “Trots op het werk van velen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf september rijden er opnieuw bussen in de Bozestraat in Heule

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn dat begin dit jaar van toepassing werd, had nogal wat impact op de bussen die Heule aandeden. Heel wat lijnen werden geschrapt en haltes afgeschaft. Nu is er alvast goed nieuws voor de Tinekeswijk en de Bozemolenwijk. Vanaf september zullen er opnieuw bussen door de Bozestraat rijden.
The post Vanaf september rijden er

Lees meer »