Bakkerij Mathias en Jasmine viert tiende verjaardag met ontbijtbuffet voor het goede doel

Om het tienjarige jubileum te vieren, organiseert Bakkerij Mathias en Jasmine op zondag 14 april een ontbijtbuffet in de vrije basisschool in Langemark. De opbrengst wordt geschonken aan Pelicano Kinderarmoedestichting, dat op vrijdag 26 april ook zal langskomen op de school voor de Dag van de Volle Brooddoos. Beide keren zal ook ambassadrice en ex-Miss België Kedist Deltour van de partij zijn.

Bakkerij Mathias en Jasmine in de Poelkapellestraat in Langemark opende de deuren op 4 april 2014 en mag komende donderdag dus tien kaarsjes uitblazen. Zaakvoeders Mathias Scheldeman (35) en Jasmine Claeys (35) wilden daarom iets speciaal doen voor alle klanten en organiseren een ontbijtbuffet op zondag 14 april. “Maar omdat het niet de bedoeling is om de opbrengst in onze eigen zakken te steken, zochten we ook naar een goed doel om geld aan te schenken”, vertelt Jasmine.

De keuze viel op Pelicano Kinderarmoedestichting. “We wilden een goed doel dat we konden linken aan de bakkerij. Aangezien Pelicano zorgt voor volle brooddozen in scholen voor kinderen in armoede, kwamen we bij hen terecht”, vult Mathias aan.

In de turnzaal

Het ontbijt vindt plaats in de vrije basisschool in Langemark. “Als zelfstandigen kunnen we niet gratis gebruik maken van de gemeentelijke zalen”, vervolgt Jasmine. “Daardoor zouden we minder kunnen schenken aan Pelicano, vandaar dat schooldirecteur Hobie Dujardin met het voorstel kwam om het te organiseren in de turnzaal en de eetzaal van de school, die we wel gratis mogen gebruiken. Zo kunnen we alle inkomsten integraal schenken aan het goede doel.”

“We mikken op een 300-tal mensen”, pikt Mathias in. “We hebben dat doel bijna bereikt. Mensen kunnen nog kaarten reserveren in de winkel of via de webshop. We verkopen ook steunkaarten voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn op het ontbijtbuffet. Als extraatje krijgen we bovendien bezoek van ex-Miss België Kedist Deltour, die ambassadrice is van Pelicano.”

Dag van de Volle Brooddoos

Ook op de Dag van de Volle Brooddoos op vrijdag 26 april komt Kedist naar Langemark. “Pelicano kiest dan twaalf scholen waar een ambassadeur en een bekende kok langskomt om de brooddozen van alle leerlingen te vullen. VBS Langemark is een van die twaalf scholen en Kedist zal dus opnieuw van de partij zijn. Op die dag kunnen we dan ook de cheque met de opbrengst van het ontbijtbuffet overhandigen”, glundert Jasmine.

Een volwassenticket voor het ontbijtbuffet kost 16 euro, voor kinderen is het 10 euro. Van donderdag 4 april tot zondag 7 april kun je per aankoop van 10 euro kans maken op een duoticket voor het ontbijtbuffet.

The post Bakkerij Mathias en Jasmine viert tiende verjaardag met ontbijtbuffet voor het goede doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Op de Guldensporenviering in Kortrijk op woensdag 10 juli zal ook Actiegroep Recht op Ondersteuning aanwezig zijn. “Horen de Vlaamse onderhandelaars ons brullen en krijgen de 20.000 wachtenden eindelijk waar ze recht op hebben? Het regeerakkoord zal het uitwijzen”, klinkt het bij Youri Devlaminck.
The post “Vlaamse leeuwen met handicap worden niet gelijk behandeld”: Actiegroep tekent present 10 juli

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Criminaliteit in Wervik leidt tot open brief van oppositiepartij N-VA aan stadsbestuur: “Onveiligheidsgevoel was nog nooit zo groot”

De opstoot van de criminaliteit in de grensstad Wervik stopt maar niet. In een open brief aan het stadsbestuur vraagt de oppositiepartij N-VA het samenroepen van een gemeenteraadscommissie. “Graag hadden we eens met de korpschef van de politiezone Arro Ieper of zijn vervanger vernomen wat de politie aan deze problematiek gaat doen of doet”, zegt fractieleider Sanne Vantomme.
The

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »