West-Vlaamse musea zoeken mee naar pleeggezinnen voor 300 kinderen en jongeren

Op 30 maart lanceert Pleegzorg West-Vlaanderen een nieuwe campagne in samenwerking met 15 West-Vlaamse musea. Met ‘Pleegzorg, een kunst?’ hoopt de organisatie om een pleeggezin te vinden voor de 300 kinderen, jongeren en volwassenen die momenteel op de wachtlijst staan in onze provincie. “Het is echt een kunst om een goede match te vinden tussen een pleegkind en een gezin”, klinkt het.

Momenteel verblijven meer dan 1.700 West-Vlaamse kinderen en jongeren en 150 volwassenen met een beperking (= pleeggasten) in een pleeggezin. Zij kunnen om verschillende redenen even niet bij hun biologische ouder(s) verblijven en worden daarom tijdelijk opgevangen. Helaas staan er nog 300 pleegkinderen- en gasten op de wachtlijst, ook voor hen wil Pleegzorg West-Vlaanderen graag zo snel mogelijk een warme thuis vinden. Dat proberen ze te doen door samen te werken met maar liefst 15 West-Vlaamse musea voor de campagne ‘Pleegzorg, een kunst?’. (lees verder onder het kader)

Kandidaat-pleegouders kunnen via deze website vrijblijvend een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie.

Door in deze 15 musea interactieve kunstwerken van illustratrice Chrostin uit te hangen wil de organisatie mensen ervan bewust maken hoe belangrijk het is om een divers aanbod aan pleeggezinnen te hebben. “Het is echt een kunst om een goede match te vinden tussen een pleegkind en pleegouder”, aldus Nelle Devisscher van Pleegzorg West-Vlaanderen. Museumbezoekers zullen zelf de pleegkinderen kunnen matchen met het ‘juiste’ gezin. Maar bovenal wil de organisatie hiermee mensen aanmoedigen om zich aan te melden als pleegzorger, hoe hun gezin er ook uit ziet. “Die diversiteit is net enorm waardevol. alleenstaanden, gezinnen met kinderen, LGBTQI+ koppels, mensen met een handicap… van elke origine en leeftijd: iedereen kan in aanmerking komen en een warme thuis bieden aan één van de honderden kinderen en jongeren die momenteel op de wachtlijst staan.”

De deelnemende musea zijn: Bibliotheek Scharpoord (Knokke-Heist), CC De Grote Post (Oostende), In Flanders Fields Museum (Ieper), Nationaal Tabaksmuseum (Wervik), Yper Museum (Ieper), Passchendaele Museum ,(Zonnebeke), Het Kunstuur (Roeselare), Museum Sint-Janshospitaal (Brugge), Talbot House (Poperinge), Belle Epoque Centrum (Blankenberge), Eperon d’Or (Izegem), Hopmuseum (Poperinge), Dodengang (Diksmuide), Bakkerijmuseum (Veurne) en Abdijmuseum Ten Duinen (Koksijde).

The post West-Vlaamse musea zoeken mee naar pleeggezinnen voor 300 kinderen en jongeren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »