Vanaf paasvakantie uitgebreide terrassen in Brugge

Sedert woensdag zijn de Brugse horecabazen druk in de weer met de opbouw van de zomerterrassen. Wie een zaak heeft binnen het beschermde stadszicht van de historische Brugse binnenstad, heeft drie dagen de tijd gekregen om de vaste constructies op te bouwen. Want op zaterdag 30 maart, met de start van de paasvakantie, begint het terrassenseizoen in Brugge.

Voor Klaas Devriese, die nieuwe zaakvoerder van Café Français Brasserie op de Markt, is het de eerste keer: “Aanvankelijk moest de klus geklaard worden in twee dagen, we hebben van de stad een dagje extra gekregen voor de opbouw.”

Tot na de kerstvakantie!

Deze Bruggeling is blij dat de vaste constructies blijven staan tot na de kerstvakantie: “In december is er ook veel volk in Brugge, het is goed dat toeristen iets kunnen eten en drinken op een vast, verwarmd terras.”

In volle glorie

Slechts tussen de kerst- en de paasvakantie, drie wintermaanden, geldt in Brugge ‘terrasperiode 2’, waarbij enkel losse terrassen toegelaten worden. Die bestaan uit twee rijen met vier stoelen per tafel, met een maximale diepte van 4 meter, tegen de gevel van de zaak. In die korte periode kunnen de historische gevels in hun volle glorie bewonderd en gereinigd worden.

The post Vanaf paasvakantie uitgebreide terrassen in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »