Nieuwe Club-coach Nicky Hayen dankt voorganger Deila op eerste persconferentie: “Niet alles was slecht”

Nicky Hayen sprak donderdag voor eerst de pers toe als trainer van Club Brugge. De 43-jarige Limburger nam begin vorige week het roer over bij blauw-zwart na het ontslag van Ronny Deila. Hayen wilde niet alles van de voorbije maanden overboord gooien en dankte de Noor. “Hij heeft de groep gezegd dat ik tot de laatste dag heel loyaal naar hem toe ben geweest”, zo gaf hij aan.

Hayen coachte dit seizoen Club NXT in de luwte van de Challenger Pro League, maar werd net voor de start van de Champions’ Play-offs overgeheveld naar de eerste ploeg. “Dat was niet raar”, opende Hayen donderdag zijn persbabbel. “Ik ben juist heel fier en blij dat Club in mij gelooft. Ik heb vorig jaar ook al ervaring opgedaan, als assistent van interimcoach Rik De Mil. Dat was toen ook in de play-offs. Ik ken een groot deel van de groep al. Dat gaf rust en vertrouwen. Ik ben niet nieuw hier.”

Hayen wilde ook niet meteen alles veranderen. “Ik heb de voorbije twee weken veel gesproken met de spelers individueel. Wat was er goed bij de vorige coach? Wat zijn werkpunten? Hoe voelen ze zich? Ik heb mijn principes stap voor stap uitgelegd, de manier waarop ik wil spelen. Het was belangrijk dat de vorige coach hier nog afscheid heeft genomen. Het siert hem als mens dat hij in de groep heeft gezegd dat ik tot de laatste dag heel loyaal naar hem toe ben geweest. Dat was een heel belangrijk teken naar de spelers. Ze hebben de voorbije twee weken een goede mindset getoond. Dat stemt me heel tevreden. Ze zijn mee in ons verhaal. De jongens hebben dit seizoen al 49 matchen gespeeld, er is dus wel vermoeidheid, maar ze hebben laten zien erg hongerig te zijn naar de play-offs.”

DNA terugbrengen

De nieuwe Club-coach wilde het DNA van Club Brugge terugbrengen. “Dat is in de eerste plaats hard werken, voor elkaar en met elkaar”, aldus Hayen. “Ze kunnen voetballen. Dat hebben ze bewezen. We willen het vertrouwen terugbrengen. Ze kunnen fouten maken. Daar kun je uit leren en beter van worden. Ik ben hier niet om alles om te gooien. Niet alles was slecht. Die perceptie is wel gecreëerd van buitenaf. We willen verderbouwen op wat goed was en de werkpunten aanpakken.”

In een oefenduel tegen Valenciennes (1-0 zege) zette Hayen de 4-3-3 van voorganger Deila verder. Maar de nieuwe Club-coach hamerde vooral op duidelijkheid. “Een systeem is minder belangrijk. Het gaat om principes, om duidelijkheid. In balbezit, in balverlies, op stilstaande fases, in omschakelmomenten, enzovoort. Los van het systeem moeten spelers weten wat hun taak is. Ik hou ervan intensiteit te brengen, een snelle balcirculatie, kwaliteit aan de bal. Als je het DNA van de club kan koppelen aan het voetballend vermogen van de spelers, kan je een heel sterke ploeg zijn. Maar dan moeten alle facetten kloppen en daar werken we aan.”

Derby als opener play-offs

Club opent de Champions’ Play-offs op paasmaandag met een Brugse derby tegen Cercle. “Die eerste wedstrijd winnen, wordt meteen belangrijk”, knikte Hayen. “Als je die kan winnen, kan je beginnen te bouwen. We willen elke wedstrijd winnen, maar we willen ook de druk weghouden. Elke speler moet de beste versie van zichzelf worden. Dan is er nog heel veel mogelijk in de play-offs.”

Club moet het tegen Cercle al zeker zonder doelman Simon Mignolet doen, die aan de kant staat met een hamstringblessure. “Simon is erg belangrijk voor ons. Hij moet volledig herstellen. We nemen geen risico’s met hem”, eindigde Hayen.

The post Nieuwe Club-coach Nicky Hayen dankt voorganger Deila op eerste persconferentie: “Niet alles was slecht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »