Moeilijke zoektocht naar nieuwe algemeen directeur in Mesen: “Niemand slaagde in de eerste examenronde”

Na het afscheid op de gemeenteraad van algemeen directeur Patrick Florissoone zal Elisha Leire – voorheen stafmedewerker bij de stad – vanaf 1 april de taak van waarnemend algemeen directeur van de stad Mesen op zich nemen. Intussen staat de vacature voor algemeen directeur nog open tot zondagavond.

Op de gemeenteraad van maandag 25 maart werd haar voorganger, algemeen directeur Patrick Florissoone, uitgezwaaid. “Het was een gemoedelijke gemeenteraad waarin we op passende wijze afscheid namen van Patrick”, vertelt burgemeester Sandy Evrard (MLM). “Ik heb 30 jaar, waarvan 23 jaar als burgemeester en zeven jaar als schepen, met Patrick mogen samenwerken. Vorige week kroop ik in mijn pen om een mooi afscheidswoord voor hem te schrijven. Naast de professionele context waarin we steeds goed samenwerkten, waren we daarnaast ook goede vrienden. We kenden elkaar door en door en waren twee handen op één buik.”

In de zoektocht naar een opvolger werd nu al voor de tweede keer een examen uitgeschreven. “In de eerste ronde slaagde er niemand. Als faciliteitengemeente zijn de taaltesten niet van de poes. Je moet zowel Nederlands als Frans onder de knie hebben.”

Stafmedewerker

Aangezien er nog geen algemeen directeur is, is er vanaf maandag een waarnemend algemeen directeur. Die functie wordt door Elisha Leire ingevuld. “Elisha is intussen een tweetal jaar in dienst bij de stad Mesen. Ze is een Mesense, die eerder ook al op onze lijst stond. Tot nu toe vervulde ze de job van stafmedewerker. Ze kent dus al het reilen en zeilen van onze stad. Vanaf 1 april wordt ze waarnemend algemeen directeur, noodplanningsambtenaar en GAS-ambtenaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze dit goed zal doen. Bovendien verdwijnt Patrick niet van de aardbol, hij staat paraat voor het nodige advies.”

Procedure

Kandidaten voor de vacature kunnen zich nog aanmelden tot en met zondagavond 23.59 uur. De procedure omvat zowel een taalexamen (schriftelijk en mondeling), een kort mondeling gedeelte, een jurygesprek met managementcase en een assessment.

De vacature vind je hier.

The post Moeilijke zoektocht naar nieuwe algemeen directeur in Mesen: “Niemand slaagde in de eerste examenronde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »