LIVEBLOG RONDE VAN VLAANDEREN VROUWEN. Lotte Kopecky kijkt er naar uit om de Ronde te rijden in de regenboogtrui

Zondag vindt de 21ste Ronde van Vlaanderen voor vrouwen plaats. Lotte Kopecky wist vorig jaar voor de tweede keer op rij de Ronde te winnen. Kopecky heeft ondertussen de pers toegesproken. Volg al het nieuws rond de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen in de liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Gouden feest voor Robert en Francine

Robert Debruyne en Francine Carpentier vierden hun gouden jubileum. Francine zag in 1952 het levenslicht in Lo. Op haar veertiende verliet ze de schoolbanken en ging ze aan het werk als poetsvrouw. Later hield Francine een naaiwinkeltje open in hartje Diksmuide. In 1953 kwam Robert ter wereld in Veurne. Na zijn studies ging Robert aan
The post Gouden feest

Lees meer »

Jean-Louis Dupont, de Belgische advocaat die met zaak-Diarra de transfermarkt weer aanvalt: “Doet hij het voetbal een dienst, of de machtige elite?”

Het Hof van Justitie heeft Lassana Diarra vandaag gelijk gegeven in zijn zaak tegen de FIFA. Een potentiële bom onder de transfermarkt, met een mysterieuze Belg die het lont aanstak: Jean-Louis Dupont (59). Hij was ook al de advocaat achter het Bosman-arrest. Verdedigde Tom Boonen, Alberto Contador en David Beckham. Onderhoudt nauwe banden met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez en de

Lees meer »

Minstens zes doden bij nieuwe Israëlische aanval op centrum van Beiroet, ook twee Belgen gewond

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft

Hendrik Rivière (73) en Iris Dupont (70) zagen op zaterdag 28 september 50 jaar huwelijksgeluk bekroond met een plechtige ontvangst op het stadhuis.
The post Hendrik en Iris vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

41 ‘patserbakken’ van straat geplukt tijdens grootschalige controles op illegale tuning in Limburg

In 10 Limburgse politiezones zijn gisteren ‘patserbakken’ uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Voor die controles werden de auto’s naar de Limburgse keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken gebracht. Er werden 41 overtredingen op illegale tuning vastgesteld. Bij tuning wordt een auto aangepast om er een ‘patserbak’ van te maken. Het provinciebestuur coördineerde de actie.

Lees meer »

Na financiële problemen en redding door Marc Coucke: jubileumeditie van Zoute Grand Prix in Knokke-Heist van start

Een veiling van 20 miljoen euro, 225 exclusieve oldtimers, 17 automerken en ook 2 Europese premières: de 15e Zoute Grand Prix is donderdag uit de startblokken geschoten in Knokke-Heist. Nadat het evenement eerder dit jaar niet meer uit de schulden was geraakt, is de Zoute Grand Prix vandaag weer springlevend. "Het is een mirakel wat hier verwezenlijkt is", zegt CEO

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is in ons land in de afgelopen 10 jaar gedaald met bijna 20 procent, maar het aantal zwaargewonde fietsers en steppers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met schedelbreuken, heupbreuken of wervelletsels. Dat blijkt uit een onderzoek van de gegevens van ziekenhuizen door verkeersinstituut Vias.

Lees meer »

Eerste Belgen uit Libanon zijn terug thuis

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

NMBS blijft bij uitstel van extra treinaanbod

Vervoermaatschappij NMBS heeft vrijdag opnieuw beslist om een belangrijke uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen. Dat gebeurt nadat uittredend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) die beslissing vorige maand heeft vernietigd.

Lees meer »