Hoe de generale repetitie een nachtmerrie werd voor Wout van Aert en zijn team: “De rillingen lopen over je rug”

 

Drie dagen voor de Ronde van Vlaanderen is het voorjaar van Wout van Aert (29) al abrupt tot een eind gekomen. De kopman van Visma-Lease a Bike liep bij een zware val in Dwars door Vlaanderen meerdere breuken op. “En hij zat net in de vorm van zijn leven.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Dode bij noodweer in Australië

Bij hevig onweer in de deelstaat Victoria in het zuidoosten van Australië is maandag een 63-jarige vrouw om het leven gekomen. 150.000 huishoudens zitten zonder stroom.

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vrijdag week lang kermis in Westkerke

Het jaarlijkse kermisgebeuren start op vrijdag 6 september met Friday Night Fever. Zaterdag 7 september kan je in de kermistent smullen van ribbetjes of een vegetarisch alternatief. Daarna start de kermisfuif. Zondag 8 september is er van 8 uur tot 18 uur rommelmarkt in de wijk rond de markt. Op kermismaandag 9 september organiseert seniorenvereniging
The post Vanaf vrijdag

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Nagelnieuwe school Nest in Kuurne: “Gemaakt voor de volgende 100 jaar”

In Kuurne is de eerste schooldag er een wel heel speciale. De nieuwe school genaamd ‘Nest’ opende en geldt als het toonbeeld van de school van de toekomst. Er zijn 245 leerlingen ingeschreven in de gemeentelijke bassischool, die zowel kleuter- als lager onderwijs aanbiedt. “Het dossier sleepte lang aan, maar we zijn heel blij met de school.”, zegt directeur Phillip

Lees meer »