Gloednieuw festival Summerlove in Oostende maakt line-up compleet

De lente is nog maar nét gestart, maar het is volop uitkijken naar de zomer. Want op 11 juli strijkt Summerlove neer op het strand van Oostende. Een gloednieuw en eendaags muziekfestival, of zoals de organisatie het zelf omschrijft: ‘het grootste feest aan de kust’. Eerder werden Regi ft. Linda & guests, de Nederlandse popsensatie Suzan & Freek en Pommelien Thijs al aangekondigd, maar nu dropt de organisatie nieuwe namen én kondigen ze een tweede podium op het strand aan. Vervolledigen de affiche: DJ Licious, opkomend talent én MNM Rising Star Judith, Jaël Ost & MagiK, Nina Black en Tola OG.

Op dit moment brengen Regi en Suzan & Freek covers van elkaar in het jubileumseizoen van het populaire televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’. Op 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, brengen ze hun muziek vanop het podium in Oostende.

Komen ook langs: Pommelien Thijs en Judith – die laatste won in 2022 de talentenwedstrijd MNM Rising Star én verzorgt het voorprogramma van Pommeliens ‘Entertainment Tour’. Haar bekendste single en absolute radio hit ‘me and my big mouth’ werd al maar liefst 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Eén tijdsblok op de line-up is voorlopig nog blanco. Via VI.BE, het steunpunt voor artiest en muzieksector, krijgen beginnende artiesten de kans dat plekje op de affiche op te vullen. Deadline om je als band of artiest in te schrijven: 30 april.

Dj-stage met DJ Licious

De organisatie kondigt ook een tweede podium op het strand aan. Op die dj-stage vind je onder andere DJ Licious. De Antwerpenaar stond vorige zomer op zowat élk Belgisch festival, is nét terug van Tomorrowland Winter en draaide vorige week nog een dj-set in Aruba, maar op 11 juli staat hij achter de dj-decks in Oostende. Ook op de line-up: opkomend talent C-track, Masai, Jaël Ost & MagiK, Nina Black en TOLA OG. De (tot nu toe onbekende) winnaar van ‘Start to DJ’, de talentenwedstrijd van radiozender MNM, krijgt de kans de stage te openen.

Gastronomisch genieten

Op Summerlove trakteer je je oren op muziek van het beste van het Belgische en Nederlandse muzieklandschap op dit moment, maar je kan er ook je smaakpapillen verwennen. Want Summerlove Festival is veel meer dan een muziekfestival. Naast heel wat foodtrucks, kunnen festivalgangers ook een tafeltje reserveren in het pop-up restaurant van STORM. Gerenommeerd chef Michiel Rabaey serveert er gastronomische hoogstandjes met het allerbeste zicht op het festival én de zee. Op het menu enkel verse, lokale ingrediënten en het allerbeste uit de Noordzee. Je geniet er van hapjes als oester, gerookte vis en vissalade met crackers. Als voorgerecht krijg je Millefeuille en mooie meid (heek) met bloemkool, biet en scheuten voorgeschoteld. Het hoofdgerecht is ‘the catch of the day’ met groene asperges. En om af te sluiten: zanddeeg met witte chocolade , aardbei en citrus.

Een plekje reserveren bij Summerlove x STORM doe je via www.summerlove.be.

The post Gloednieuw festival Summerlove in Oostende maakt line-up compleet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen: “Wij weten alles van elkaar, zelfs hoeveel geld we op de bank hebben staan”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltsis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

“Een echte kapitein verlaat zijn schip niet”: Jaron Dewitte (25) staat al 7 jaar aan het roer van Schippersweekend

Jaron Dewitte (25) werd op zijn achttiende vrij vroeg – vrijwillig weliswaar – gebombardeerd tot de voorzitter van vzw Schippersweekend. Hij eet, slaapt en leeft een jaar lang voor het driedaagse Lauwse festival en denkt nog niet aan stoppen. “Volgend jaar hebben we onze veertigste editie. Een echte kapitein zal zijn schip toch niet verlaten nét voor zo’n mooie editie?”<br

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Blue Stars Brugge mikt op een mooie plek in de top drie in eerste provinciale

In eerste provinciale is het onder meer uitkijken naar de prestaties van Blue Stars Brugge One die met een nieuwe coach de competitie zullen aanvatten. Vorig seizoen werd de coach halverwege de competitie bedankt voor bewezen diensten en nam de Nestor van de basketcoaches, Ronny Seghers, tijdelijk over. Tijdelijk betekende uiteindelijk tot het eind van het seizoen, maar Blue Stars

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Didier Declercq is organisator van Devil’s Rock for an Angel: “Metal is al heel lang de rode draad in mijn leven”

Sinds hij als 16-jarige Metallica en co aan het werk zag op Heavy Sound Festival, is Didier – Djeetn voor de vrienden – Declercq verzot van metal. Als organisator van Devil’s Rock for an Angel, dit jaar op zaterdag 21 september, zet hij al negen jaar Zillebeke op de metalkaart. “Metalliefhebbers zien er stoer uit, maar hebben een peperkoekenhart”, zegt

Lees meer »