“Er is vrijdagavond maar één optie”: Decospan Volley Team Menen wil de nul wegvegen

Decospan Volley Team Menen kon na zes speeldagen in de play-offs nog niet proeven van een overwinning. Vrijdagavond wil de ploeg van Gilles Vandecaveye de nul wegvegen tegen Waremme Volley.

Vorige week ging Decospan nog met 3-2 onderuit op het veld van Waremme. “Het is eigenlijk ongelofelijk. Daar hebben we de drie punten laten liggen,” zucht de 28-jarige Gilles Vandecaveye. “De eerste set verloren we vlot maar we rechtten de rug in set twee en drie. In de vierde leek het er op dat we met 1-3 het laken naar ons toe zouden trekken maar kleine foutjes van elk van ons deden ons alsnog de das om. In de tiebreak zat Waremme in de flow en waren we kansloos.”

“Enkele dagen later waren we voor eigen publiek ondermaats tegen Volley Haasrode Leuven met 0-3-cijfers. Dit was misschien wel onze slechtste wedstrijd.”

Weggezakt

“We zijn duidelijk niet aan een goed seizoen bezig. We konden terugblikken op een heel goede terugronde wat ons play-offs opleverde. We haalden ook de bekerfinale maar daarna zakten we weg. Een vierde plaats zal niet meer mogelijk zijn. Rest ons nog die vijfde plaats om aanspraak te blijven maken op een Europees ticket. Dit is onze laatste optie. Daarvoor moeten we vrijdagavond vol aan de bak tegen Waremme voor eigen volk. Er is maar één optie: de drie punten pakken zal belangrijk zijn, want we willen de resterende wedstrijden nog kunnen genieten. Woensdag trekken we naar Knack Roeselare. Daar is het altijd heel moeilijk maar we moeten er voor gaan. We willen die twee extra wedstrijden afdwingen voor dat laatste ticket.”

“Ook volgend seizoen blijf ik actief bij de grensploeg. Ik heb een goed gevoel over de samenstelling van de ploeg. Ik ben benieuwd wat dit zal geven, met een andere coach en de komst van nieuwe spelers…”

Vrijdag 29 maart om 20.30 uur, Sporthal Ter Steenlandt Rekkem: Decospan VT Menen – Waremme Volley.

Woensdag 3 april om 20.30 uur, Tomabelhal Roeselare: Knack Roeselare – Decospan VT Menen.

The post “Er is vrijdagavond maar één optie”: Decospan Volley Team Menen wil de nul wegvegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

In deze school geldt geen totaalverbod op smartphones: “Jongeren moeten leren omgaan met het gebruik ervan”

Terwijl sommige scholen in de regio ervoor kiezen om smartphones volledig te verbieden, volgt het Atheneum Nieuwpoort een meer gebalanceerde benadering. De school heeft ervoor gekozen om de smartphone niet volledig te verbannen uit de schoolomgeving. Dit staat in contrast met het beleid van sommige andere scholen, zoals het Sint-Bernarduscollege, dat schermverslaving en online pesten aanhaalt als redenen voor een

Lees meer »