DJ Joeri maakt overstap naar nationale politiek: “Teleurgesteld in huidige politieke spectrum, inclusief Open Vld”

Joeri Pauwels, ook bekend als DJ Joeri, is niet langer actief als bestuurslid bij Open Vld Kortrijk. Hij sluit zich aan bij de nieuwe Belgische politieke partij ‘Voor U’ die eind 2023 werd opgericht door ex-Open Vld-politica Els Ampe. “Ik voel dat het tijd is om mijn horizon te verbreden”, verklaart Joeri.

Voor U wil naar eigen zeggen een alternatief bieden voor de traditionele partijen. Oud-VRT-journalist Peter Verlinden zal als onafhankelijke op de lijst staan. “Ik wil mijn kennis en passie nu inzetten voor het algemeen belang”, zegt Joeri. “Als liberaal gezinde ben ik teleurgesteld in het huidige politieke spectrum, inclusief Open Vld. De nieuwe partij Voor U, met Ivan Sabbe als West-Vlaamse lijsttrekker – een bekende ondernemer van Lidl, ISPC en voormalig parlementslid voor Lijst Dedecker – zie ik als de juiste keuze zonder mijn liberale idealen te verloochenen.”

Joeri Pauwels staat op de vijfde plaats voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor de verkiezingen van zondag 9 juni. “Mijn interesse in politiek ontstond in 2015, toen ik naast mijn werk als dj en mijn marketingbureau ook actief werd als bestuurslid bij Open Vld Kortrijk. Ik heb me jarenlang ingezet voor lokale initiatieven. De inwoners van Kortrijk kennen mij als een gedreven ondernemer met een groot hart voor onze stad”, vertelt Joeri. Daarnaast is Joeri de oprichter van de Telegramgroep Politiecontrole West-Vlaanderen, een platform met ondertussen meer dan 35.000 leden dat tot doel heeft informatie te delen over politiecontroles en verkeersveiligheid te bevorderen.

“Ik geloof in de kracht van politiek om positieve veranderingen teweeg te brengen. Ik ben vastbesloten om mijn stem te laten horen en mij in te zetten voor een rechtvaardige en welvarende samenleving voor iedereen. Met een succesvolle achtergrond als ondernemer en mijn sterke betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken, wil ik een verfrissend geluid toevoegen aan het politieke debat”, besluit Joeri.

The post DJ Joeri maakt overstap naar nationale politiek: “Teleurgesteld in huidige politieke spectrum, inclusief Open Vld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse kranten kijken vooruit naar klinkende overwinning voor Labour en afgang van “arrogante clowns” van conservatieve partij

De Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Premier Rishi Sunak en zijn Tories staan er historisch slecht voor in de polls en dat is te zien op de voorpagina’s van de Britse kranten. De tabloid ‘Daily Star’ zet zelfs clownsschoenen op de cover en verkneukelt zich erover dat de conservatieve “clowns” en “bedriegers” morgen

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »