Deadline groepsaankoop groene stroom uitgesteld, voorlopig 36.000 West-Vlamingen ingetekend

Van de 79.000 West-Vlaamse huishoudens die geïnteresseerd waren in de provinciale groepsaankoop voor gas en elektriciteit hebben er voorlopig 35.151 mensen ingetekend. Zij gaan een contract aan met Elegant, de energieleverancier die dit jaar met het beste aanbod op de proppen kwam voor de particulieren. Normaal gezien lag de deadline om in te tekenen op 25 maart, maar plots kregen alle geïnteresseerden toch nog tijd tot en met 1 april om de knoop door te hakken. Provincieraadslid Kristof Pillaert (NVA) heeft twijfels bij dit initiatief.

“In de vergelijkende tabel die de ingeschreven West-Vlamingen voorgeschoteld krijgen staan slechts drie spelers, hoe kunnen zij zeker weten dat geen enkel ander contract betere tarieven biedt? En waarom wordt de deadline plots met een week uitgesteld?”, vroeg hij zich luidop af tijdens de provincieraad.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Vooruit) verkondigde daarop met enige trots dat er al 35.151 particulieren en 1.241 kmo’s een contract hebben afgesloten via de groepsaankoop (respectievelijk met Elegant en Mega), dat zijn er bijna 10.000 meer dan vorig jaar. “Het is duidelijk dat we het vertrouwen van de West-Vlaming aan het terugwinnen zijn (na de samenwerking met Mega van de afgelopen twee jaren, red.). Ik vermoed dat we volgende week zullen afkloppen op een 40.000 aansluitingen, dat is 1 op 2. In een nog steeds onrustige markt met variabele contracten is dat zeker niet slecht. Die verlenging is er dus niet gekomen omdat we wanhopig zijn, enkel omdat er last-minute nog heel wat vragen binnenkwamen en we die mensen nog een kans wilden geven om een geïnformeerde keuze te maken”, aldus Vanlerberghe.

Klantbescherming

Ook over de vergelijkingsstrategie is de gedeputeerde kort: “Er zijn meer dan 65 contracten op de Belgische markt, alleen al voor elektriciteit. Het is onmogelijk om die allemaal in een bevattelijke tabel te gieten. Wij nemen de drie marktleiders, en dat is vast en zeker representatief. Wel belangrijk: wij nemen enkel contracten in rekening die vergelijkbaar zijn, met dezelfde voorwaarden dus. Wie dat wil, kan elk contract zelf laten vergelijken door iChoosr.”

Verder blijkt dat Elegant eigenlijk het derde goedkoopste voorstel heeft gedaan. De eerste twee werden niet weerhouden, omdat ze volgens de deputatie niet voldoende klantbescherming wilden bieden. Het gaat dan over verdoken opzegvergoedingen en onwenselijke voorschotpraktijken.

The post Deadline groepsaankoop groene stroom uitgesteld, voorlopig 36.000 West-Vlamingen ingetekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Klacht G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een vrouw die jarenlang vrijwilliger was in een dierenasiel en dan veroordeeld werd omdat ze haar hond zo hard had geschopt dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. Volgens de voorzitter van dierenasiel is de vrouw te licht gestraft.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »