Corneel Vanslembrouck via Ster van Zuid-Limburg naar PK in Ruddervoorde: “Veel concurrentie voor tijdrittitel”

Ook al beschikte hij niet over al zijn mogelijkheden, toch haalde Corneel Vanslembrouck als derde het podium van de nationale testtijdrit in Borlo. Tijdens het paasweekend rijdt hij de Ster van Zuid-Limburg. Donderdag 4 april doet hij in Ruddervoorde een gooi naar goud op het PK tijdrijden.

Aldo Taillieu (winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne) en Thibaut Van Damme gingen in het Limburgse Borlo tweedejaarsjunior Corneel Vanslembrouck vooraf. Over 29,4 kilometer gaf de pion van Avia-Rudyco 38 seconden toe op de laureaat.

Verkouden

“Vorig jaar klokte ik in Borlo eveneens de derde tijd, maar die testtijdrit werd toen op een ander moment van het seizoen gereden”, vertelt de renner uit Bredene. “Vorige week raakte ik wat verkouden. Zondag haalde ik niet mijn normale waarden. Het kan dus enkel maar beter worden.”

“Het kan enkel maar beter worden”

Voor Vanslembrouck was het de tweede tijdrit dit seizoen. Op de eerste dag van de Guido Reybrouck Classic klokte hij de negende chrono. Na Jasper Schoofs (ontbrak in Borlo), Aldo Taillieu en Thibaut Van Damme was hij in het internationale deelnemersveld de vierde Belg. Daags nadien schoof hij op naar rang zes in het eindklassement van deze UCI-rittenkoers.

“Ik hoop in de vierdaagse Ster van Zuid-Limburg mijn resultaten van de Guido Reybrouck Classic te bevestigen”, blikt Vanslembrouck vooruit. “Ook daar zal het een sterk internationaal deelnemersveld zijn. Op het West-Vlaams kampioenschap tijdrijden kan alles. Vorig jaar werd ik zevende. Toen reed ik voor het eerst met een vol wiel. Intussen werd ik een beetje sterker.”

Positie oké

Bij de junioren moet de strijd om de provinciale tijdrittitel heel boeiend worden. In de rush naar z’n eerste West-Vlaams kampioenentrui krijgt Vanslembrouck concurrentie van Xander Scheldeman en Louic Boussemaere, vorig seizoen goed voor zilver en brons. “Bovendien zijn Lomme Van den Meerssche en Wout Hemeryck in staat te verrassen”, weet de winnaar van de kermiskoers in De Klijte. “Met dat werk tegen de klok ben ik vaak bezig. Elke week probeer ik twee of drie keer op de tijdritfiets te trainen. Mijn positie staat op punt. Nu moet ik het maximum proberen halen uit die verbeterde positie.”

The post Corneel Vanslembrouck via Ster van Zuid-Limburg naar PK in Ruddervoorde: “Veel concurrentie voor tijdrittitel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »