Betsy Casteleyn (72) van café ‘t Vissershoveke in Oostrozebeke overleden na slepende ziekte

Nadat begin deze maand de populaire huisarts Marc Verschoore geheel onverwacht kwam te overlijden, verliest Oostrozebeke alweer een zeer populaire figuur. Op 26 maart is Betsy Casteleyn van café ‘t Vissershoveke op 72-jarige leeftijd overleden na een gevecht tegen een slepende ziekte.

Betsy Casteleyn was zonder meer een begrip in Oostrozebeke. Dit niet alleen op de Verre Ginste, waar ze het café ‘t Vissershoveke uitbaatte, maar ook in het hele dorp. Haar kroeg was namelijk de thuishaven van wandelaars en fietsers. Zeg maar dat het de best draaiende kroeg was van Oostrozebeke.

Ziek

De intussen 72-jarige Betsy was al een tijdje erg ziek en uiteindelijk heeft zij het loodje moeten leggen tegen die vreselijke slepende ziekte. Haar dochter Dominique Lefebre hield intussen de kroeg draaiende. Wij hadden nog een uitgebreid interview met haar naar aanleiding van haar zeventigste verjaardag en de vijftigste verjaardag van haar café ‘t Vissershoveke. Een gegeven dat zij met haar klanten uitgebreid heeft gevierd. Toen liet Betsy zich ontvallen: “‘t Vissershoveke is mijn plek waar ik samen met mijn klanten honderd jaar wil worden”. ‘t Vissershoveke in de Kruisstraat op de Verre Ginste is tot op vandaag een heel populaire café. Zeg maar een pleisterplaats voor wandelaars, vissers, vinkeniers en terrasjesmensen van middelbare leeftijd. Het was er bij Betsy altijd oergezellig want ze verwende haar klanten met haar eeuwige glimlach, haar knappe verschijning en vooral met een verzorgd biertje, koffie en een pannenkoek of andere versnaperingen.

‘t Vissershoveke van Betsy is ook de enige kroeg op de Verre Ginste die de moeilijke tijden voor de horeca heeft overleefd en dat niettegenstaande het rookverbod en de sterke limieten op het drinken van alcohol.

Naam café verwijst naar overleden echtgenoot

De naam het ‘t Vissershoveke was afkomstig van haar overleden man Emiel Lefebre. Hij bouwde zijn boerderij en de omliggende terreinen om tot een sportlocatie voor het liefhebbersvoetbal en de aangelegde putten waar gretig kon gevist worden op forel.

Op 25 april 1972 is Betsy samen met haar man gestart met de uitbating van het ‘t Vissershoveke, waar naast de vijvers ook een gezellige kantine werd neergepoot. Betsy die aanvankelijk meehielp op de boerderij van haar man schakelde in 1972 over tot de fulltime uitbating van het café en dit tot op vandaag. Betsy wist ons bij haar zestigste verjaardag nog toe te vertrouwen dat het uitbaten van het ‘t Vissershoveke iets was dat zij geweldig graag deed, vooral omdat ze een fantastisch publiek had.

Betsy werd geboren in Ingelmunster op 29 januari 1952 en overleed in Tielt op 26 maart 2024. Ze was de weduwe van Emiel Lefebre. De afscheidsdienst vindt plaats in de Ginstekerk op 30 maart 2024 om 10.30 uur gevolgd door crematie en bijzetting in een urnenkelder op de begraafplaats op de Ginste. Ze laat haar dochter Dominique Lefebre na en haar kleinkind Marvin Vanluchene.

The post Betsy Casteleyn (72) van café ‘t Vissershoveke in Oostrozebeke overleden na slepende ziekte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »