Beperkte hinder door aanleg nieuwe persleiding langs E17 ter hoogte van Kortrijk

Op maandag 8 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een nieuwe persleiding naast de E17 in de rijrichting Frankrijk, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk. Het einde van de werken is voorzien vóór de start van het bouwverlof.

Nieuwe persleiding naar bufferbekken

Niet ver van ‘t Ei, ter hoogte van de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk, staat er een pompstation naast de E17. Het water wordt daar nu afgevoerd richting Kortrijk centrum. Er wordt nu een nieuwe persleiding geïnstalleerd die het water zal afvoeren naar het nieuwe bufferbekken dat werd aangelegd in ‘t Ei. Op die manier laten we het water vertraagd afvoeren en geven we het de kans te infiltreren in het bufferbekken.

Beperkte hinder

De aannemer heeft in februari al voorbereidende werken uitgevoerd in de berm. Vanaf maandag 8 april starten de eigenlijke werken. Daarbij zal er één rijstrook worden ingenomen op de afrit nr. 2 Hoog-Kortrijk in de rijrichting Frankrijk. Er blijft één rijstrook beschikbaar. De werken duren tot 19 juli. Er zal gedurende één weekend bijkomende hinder zijn waarbij de afrit nr. 2 volledig zal afgesloten zijn. Die datum is nog niet bekend. Verdere communicatie daarover volgt.

The post Beperkte hinder door aanleg nieuwe persleiding langs E17 ter hoogte van Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gevecht om staatsbonmiljarden leidt niet tot meer rente op spaarboekjes: “Schijnconcurrentie tussen grootbanken”

De strijd om de staatsbonmiljarden zorgt niét voor hogere rendementen op de spaarboekjes bij de grootbanken. Nochtans staat daar liefst 275 miljard euro van de Belgische spaarder geparkeerd. De huidige competitie om het vrijgekomen geld is slechts “schijnconcurrentie”, zegt consumentenorganisatie Testaankoop en “eerder een marketingoefening dan een oprechte inspanning voor meer rendement”. Hoeveel brengen de spaarboekjes vandaag op? En waarom

Lees meer »

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »

Man (44) bijt vriendin in kaak en gooit haar van balkon: “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”

De 44-jarige T.V. uit Aalst moest zich dinsdag in de Dendermondse rechtbank verantwoorden voor poging doodslag. Hij gooide vorig jaar zijn vriendin van het balkon van zijn appartement. Onder invloed van verdovende middelen beet hij haar eerder ook al in de kaak. “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”, sprak de procureur, die drie jaar cel eist.

Lees meer »

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

“We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor galamatch tegen tweedeklasser Eupen

De kop is eraf: KV Diksmuide-Oostende heeft de competitieopener achter de rug met een 1-1 tegen promotiekandidaat Wielsbeke. Maar het is vooral lonken naar het bekertreffen van vrijdagavond tegen tweedeklasser Eupen. “We moeten gewoon genieten”, zegt kapitein Aaron Vandendriessche. De club zet zich schrap voor een hoog toeschouwersaantal.
The post “We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

Inbrekers stelen zestig werwerpvapes maar richten 5.000 euro schade aan

In de rookwaren- en dartsshop Mamut Vapes & Darts in het centrum van Koksijde werd woensdagochtend vroeg een brutale inbraak gepleegd. Twee inbrekers met hoodies sloegen met een puntig mes een raam in, schopten die door en stalen binnen in 40 seconden tijd zestig wegwerpvapes. “Ze gingen vrij amateuristisch te werk want we zien ze snel snel hun rugzakjes volstouwen

Lees meer »

Chantal (61) gaat met pensioen na bijna 44 jaar bij één en dezelfde werkgever: “Mijn geheim? Je werk graag doen”

Het is een zeldzaamheid geworden: mensen die hun hele leven lang bij één en dezelfde werkgever actief zijn. En toch. Chantal Sinnesael trekt na 43 jaar en elf maanden de deur achter zich dicht bij De Waal Solid Foundations, een firma gevestigd in Oostende en Lokeren, en gespecialiseerd in funderingen. Speciaal voor haar afscheid mocht ze voor het eerst (!)

Lees meer »