Bellewaerde rookvrij vanaf opening op 30 maart: “Het goeie voorbeeld geven”

Vanaf de opening van het nieuwe seizoen op zaterdag 30 maart wordt Bellewaerde zo goed als rookvrij. Anticiperend op een wet die van kracht gaat in 2025 wil Bellewaerde dat er voortaan alleen nog maar gerookt wordt in tien rookzones doorheen het park.

Bellewaerde kondigde de beslissing om vanaf 30 maart rookvrij te worden woensdag aan op sociale media. “We streven naar een gezonde en aangename omgeving voor al onze bezoekers, jong en oud. Doorheen het park zijn er 10 rookzones voorzien. Deze vind je tijdens je bezoek terug op het parkplan. Samen bouwen we aan een gezondere toekomst”, klinkt het.

Nieuwe wet in 2025

Woordvoerder Filip Van Dorpe zegt dat Bellewaerde hiermee alvast wil anticiperen op nieuwe wetgeving die vanaf 2025 ingevoerd wordt. “In 2025 komt er dus een wet die zegt dat er in publieke plaatsen zoals pretparken en dierentuinen rookzones moeten worden voorzien”, aldus Van Dorpe. “Wij willen dat dit seizoen al introduceren. De bedoeling is dat we tien rookzones zullen inrichten doorheen het park en de mensen aansporen om daar te gaan roken. De wet is nog niet van kracht dus we kunnen de mensen nog niet verplichten, maar we gaan wel mensen sensibiliseren om zo veel mogelijk in die zones te roken, om het goeie voorbeeld te geven.”

Familiepark

“Bellewaerde is een familiepark, dus we willen hierin het voortouw nemen”, vervolgt de woordvoerder. “Bovendien kun je een rookvrij park niet van de ene dag op de andere realiseren. Je moet de mensen eerst sensibiliseren. We introduceren dat nu al zodat de mensen dat al een beetje gewend geraken. Mensen kunnen nog altijd roken in het park – we gaan ze zeker niet buitengooien of zo – maar we zullen ze wel een beetje sturen naar die rookzones zodat ze tegen 2025 daar al mee vertrouwd zijn.”

Amazonia

Ondertussen is het in Bellewaerde alle hens aan dek om klaar te zijn tegen de opening zaterdag. “Het wordt spannend. We zijn vandaag (donderdag, red.) nog volop onze nieuwe attractie Amazonia aan het testen en alles een beetje aan het opkuisen, maar het zal tot vrijdagavond of misschien zelfs zaterdagochtend zijn dat we letterlijk de laatste stenen zullen leggen.”

Leeuwen

Ook het drama waarbij leeuw Nestor vrouwelijke leeuw Nala doodbeet zindert nog na. “Nestor is terug heel rustig, zoals hij eigenlijk voordien ook al was. Ik hoor van de dierenverzorgers dat het een heel rustige en toegankelijke leeuw is. Op zich zijn er geen problemen meer, maar uiteraard blijven ze gescheiden. De bedoeling is om Nestor de eerste dagen van de paasvakantie buiten te laten zodat de bezoekers toch de mannelijke leeuw kunnen zien. Numa is heel gehecht aan haar verblijf, dus blijft ze sowieso liever binnen. En dan gaan we alternerend eens binnen en buiten laten. Er zal dus ten allen tijde een leeuw te zien zijn. Maar ze samen zetten zal nog niet voor vandaag en wellicht ook niet voor de komende weken of zelfs maanden zijn”, besluit Filip Van Dorpe. (TOGH)

The post Bellewaerde rookvrij vanaf opening op 30 maart: “Het goeie voorbeeld geven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »