Wordt Wevelgemse Yarne (20) de nieuwe Homo Universalis?

Wevelgemnaar Yarne Supply (20) is een van de 17 West-Vlaamse kandidaten die meestrijden om de titel van Homo Universalis in het nieuwe seizoen. Met zijn 20 jaar is hij meteen ook een van de jongste kandidaten van dit jaar.

Yarne is student media en business-entertainment aan Hogeschool Vives in Kortrijk. In zijn vrije tijd speelt hij toneel in Moorsele, spreekt hij graag af met vrienden en is hij terug te vinden op een voetbalplein. “Ik had op voorhand het doel om aan mijn fysiek te werken ter voorbereiding van het programma, maar dat is min of meer mislukt”, lacht Yarne.

Provincie groepje

“Zowel voor als achter de schermen was het een unieke ervaring. Het waren heel leuke, maar soms wel heel stresserende opdrachten. Ook de groep was druk, maar heel aangenaam. Je leert natuurlijk in een keer 99 andere mensen kennen. Dat maakte het voor mij interessant om te weten hoe ik in zo’n grote groep ben en hoe ik ermee omga”, vertelt Yarne.

“Al vanaf het begin merkte je dat de kandidaten vooral naar anderen uit dezelfde provincie trokken. Iedereen had eigenlijk zijn eigen, ‘veilige’ provincie groepje. Je zat met diezelfde mensen ook elke dag lang in de auto. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen en dat creëert al snel een band”, legt Yarne uit.

Exotische reis

Op de vraag waar hij naartoe zou gaan met het prijsgeld als hij zou winnen, moet Yarne niet lang nadenken. “Thailand spreekt mij heel erg aan. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt me een leuk land en het klinkt exotisch. Zeker de cultuur en het eten zou ik willen ontdekken. De rest van het geld zou ik dan investeren in korte tripjes.”

Wie weet zien we Yarne nog eens terug op tv, want hij zou ook graag meedoen met andere programma’s. “Elke ervaring die ik opdoe in de media-wereld is een mooie kans om het werkveld te leren kennen. De productie van elk programma is verschillend, dus het is leuk om alles achter de schermen eens mee te maken”, vertelt Yarne. “Het leuke aan Homo Universalis is dat het niet voor de hand ligt, zoals De Mol of Big Brother.”

‘Homo universalis’, vanaf zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1.

The post Wordt Wevelgemse Yarne (20) de nieuwe Homo Universalis? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »