Tsjechië ontmantelt Russisch desinformatienetwerk, dat ook op België mikte

De Tsjechische inlichtingendiensten hebben een Russisch desinformatienetwerk ontmanteld dat tentakels had tot in het Europees Parlement. Dat laat de Tsjechische premier Petr Fiala weten. Volgens een Tsjechische krant zouden er ook Belgische politici betrokken zijn bij het netwerk dat online actief is onder de naam ‘Voice of Europe’. Volgens de Tsjechische inlichtingendienst BIS wordt het netwerk gefinancierd vanuit Moskou. 

Meer krantenkoppen in België

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »

Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele

Volley Team Damme en Radio Omroep Sijsele (ROS) organiseren opnieuw ‘Siesele 4t Kermis’ van 13 tot en met 22 september. Verwacht je onder meer aan muzikale animatie en een politiek debat op ROS. Naar jaarlijkse traditie heeft op 8 september ook de Remember Volley Day Nathalie Depickere plaats.
The post Kermis met volleybal, livemuziek en Radio Omroep Sijsele appeared

Lees meer »

Veertiende editie Ricardbeurs in zaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseert op zondag 8 september vanaf 10 uur in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. De blikvanger wordt een oldtimer Citroën Ami 8 uit 1965, helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. De toegang is gratis.
The post Veertiende editie Ricardbeurs in zaal Oosthove

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »