Tandem Vooruit/Groen trekt ook komende gemeenteraadsverkiezingen richting Kuurnse kiezer

Voor de vierde opeenvolgende keer bundelt de Kuurnse afdeling van de partijen Vooruit en Groen hun krachten door middel van een gezamenlijke lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op woensdagavond werden de eerste vier kandidaten van de Kuurnse lijst Vooruit/Groen voorgesteld. De lijst wordt aangevoerd door schepen Annelies Vandenbussche (Vooruit) en Bernard Marchau (Groen). De andere twee bekendgemaakte kandidaten die ook op de lijst staan, zijn Christophe Dewaele (Vooruit) en schepen Els Verhagen (Groen).

“Met dit enthousiaste team gaan wij met positieve energie de verkiezingen tegemoet”, zegt schepen Els Verhagen (Groen). “We hebben de ambitie, moed en draagkracht om van Kuurne een voortrekker te maken op het gebied van warmte, duurzaamheid en sociale vooruitgang.”

Naast de introductie van de eerste vier kandidaten werd ook het nieuwe logo onthuld waarmee de lijst de kiezers tegemoet treedt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik ben vereerd om gekozen te worden als gezamenlijke lijsttrekker van Vooruit en Groen, die al aan hun vierde samenwerking voor de gemeenteraadsverkiezingen toe zijn”, gaat schepen Annelies Vandenbussche (Vooruit) verder.

Rechtvaardiger, groener en veiliger

“Samen zullen we ons inzetten voor een rechtvaardiger, groener en veiliger Kuurne. Dit project biedt een sterke progressieve lijst en een enthousiast team van creatieve, deskundige en integere kandidaten die ook kansen willen bieden aan nieuwkomers.”

Een van de nieuwkomers op de lijst Vooruit/Groen is Christophe Dewaele. “Ik ben dankbaar voor de kans die ik krijg en kijk ernaar uit om dit project mede vorm te geven”, aldus Christophe Dewaele.

De belangrijkste thema’s waarmee Vooruit/Groen naar de Kuurnse kiezer wil trekken, zijn betaalbaar wonen en een kwaliteitsvol leven, diversiteit in zowel natuur als mens, veilige mobiliteit en behoud van open ruimte. (BRU)

The post Tandem Vooruit/Groen trekt ook komende gemeenteraadsverkiezingen richting Kuurnse kiezer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Vriend neemt afscheid van Mandy (33), die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Mijn lieveke, ik zal altijd op je blijven wachten”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »